Megfogyva is megmutattuk: fejlődünk – ELTE BEAC Kosárlabda

Megfogyva is megmutattuk: fejlődünk

Bár két a találkozó során sérülést szenvedő kezdő játékosunk  mellett a meccset is elveszítettük, csapatunk – elsősorban védekezésben – megmutatta, milyen sokat fejlődött az elmúlt  bő két hónap, az alapszakasz első fele alatt. Bár a második negyed közepétől ellenfelünk végig vezetett, szívósan küzdő lányainknak volt tartásuk, végig ott tudtak maradni a 10 pontos határ környékén

ELTE-BEAC Újbuda – Ceglédi EKK 50-65  (19-21, 9-16, 8-10, 14-18)

Gabányi László Sportcsarnok, 150 néző. V: Hervay, Jurák, Vida.

BEAC: Pusztai S. 4, Süle 3/3, Gocsman, Bagi 6, BARNAI 8. Cs: PÁL 15/6, REINER 8, Király, HORVÁTH SZ. 6.

Cegléd: MEDGYESSY 15, FILIPOWICZ 6/6, SKORICS 14, Serbán, Makszimovics 6. Cs: RUTTNER ZS. 14/9, KATONA 8 Kobolák, Szepsi.

Mau’ révén triplával indítottunk, majd parádés centermunka végén Bagi Melinda talált be ballal. A vendégek első pontjait kiosztásból Filipowicz Vanda szerezte. Sára is betalált, de “kollégája” a másik irányító, Medgyessy felelt. Sűrűn potyogtak a kosarak, bő másfél perc elteltével 7-5-re vezettünk, majd újra Melinda villant. Judie biztos kézzel küldött a helyére két büntetőt, 11-5-re “mentünk”. Ezt követően sajnos kicsit “túlpörgött” a társaság, s ezt kihasználva az eladott labdák után Medgyessy, valamint Skorics jóvoltából egy 6-0-lal egalizáltak a vendégek. Judie horga után “szippantotta be” a labdát a hazai gyűrű, ám Ruttner Zsóka hármasával fordítottak a vendégek. A labdára vetődő Makszimovics, Mau’ bokáját is “elvitte” , s miközben ponterős bedobónk  lesántikált, sportszerűen elnézést kért tőle.. A szakasz hajrájában több volt a hiba mindkét oldalon. Reiner Dóri blokkolta remek ütemben felugorva Skorics dobását, a túloldalon pedig Pál Szandi szép tempójával visszaszereztük a vezetést. Az “utolsó szó” a játékrész végén Ruttner újabb triplájával a vendégeké volt, de remekül tartottuk magunkat.

A második szakasz elején Gocsman Ágota remek ütemű besegítéssel “zavarta bele” lépéshibába Makszimovicsot, majd Judie, miután ügyes dobócsellel elugrasztotta a ceglédi centert, elrontotta a befejezést. Közel másfél perc elteltével Skorics a palánk alól, pozícióból szerezte a negyed első kosarát. A mi első pontjainkat az agilisan játszó Reiner Dóri dobta a második negyedben büntetőkből, majd Melinda középtávoli duplája után 3 pontra jöttünk föl.  Ágota az egyenlítésért dobott triplát, de labdája célt tévesztett, nem úgy a túloldalon Filipowicz Vandáé, akinek távoli találatával megduplázták előnyüket a vendégek. Támadásban megtört a kezdeti lendület, többször kiszorított helyzetből, a támadóidő végén kényszerhelyzetből kellett kísérletezniük a lányoknak – eredménytelenül. Katona és Skorics jóvoltából egy 8-0-lal 10 pont fölé nőtt a vendégek előnye, amikor Pál Szandi emelt be egy palánkos hármast. A szünetben 9 pontos hátrányban voltunk.

DSC_3074

Szünet után Medgyessy percenként szerzett egy-egy duplát, Pál Szandi középtávoli, a támadóidő utolsó pillanatában dobott kosara jelentette az első BEAC-pontokat a második félidőben 2 és fél perc elteltével. Bosszantó eladott labdák gátolták a további zárkózásban csapatunkat, Makszomovics egy ilyen után indításból volt eredményes. Ellenfelünk sem villogott, de tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét. Reiner Dóri középtávoli találatára Skorics felelt hasonlóval. Judie mutatott be egy “statisztikajavító” akciót,  kihagyott közeli dobása után visszaszerezte a lepattanót, majd faulttal együtt talált be – kár, hogy a bónusz büntető kimaradt.  Sajnos nem sokkal ezután megkapta a 4. hibáját34-45-nél “befagyott” az eredményjelző, a holtpontról a szezonban talán a legjobb játékát nyújtó Reiner Dóri révén mi mozdultunk el, s 10 ponton belülre kerültünk, Cziczás László pedig időt kért. A negyed hajrájában egy palánk alatti ütközésnél Bagi Melinda sérült meg – le kellett támogatni. A szakasz végén Makszimovicsot tudták tisztán megjátszani a palánk alatt a vendégek, s kosarával a zárü negyed előtt 11 ponttal vezettek a vendégek.

Több, mint másfél pont nélküli perc után Horváth Szilvi parádés betörése után megint 10-en belülre kerültünk a zónára váltó Cegléd ellen. Az első negyed után ismét jött egy Ruttner-tripla – most sem hiányzott. Úgy meg pláne nem, hogy egy duplát is beemelt. Judie jó ütemű kiosztásából ismét Szilvi villant. Ruttner képtelen volt hibázni, ám Szandi triplájával ma negyed közepén ismét a lélektani 10 pontos határ közelébe kerültünk, ráadásul a szárnyakat kapó Szilvi kosarával ezen belülre küzdöttük föl magunkat. Váltva estek a kosarak, nem tudott megnyugtató előnyre szert tenni ellenfelünk, Sára és Szandi versenyben tartotta csapatunkat. Az utolsó 2 és fél percre kimentünk letámadásra. Volt is lehetőség feljebb zárkózni,  megvoltak a helyzetek, de a dobások ekkor kimaradtak – nem úgy Katon Szidóniáé, akinek a duplájával bebiztosította győzelmét a Cegléd, ám megfogyatkozva is remekül küzdő, s helyenként jól is játszó csapatunk alaposan megnehezítette az NB I meglepetéscsapatának a dolgát.  Védekezésben nagyot léptünk előre, Judie 6 ponton tartotta Makszimovicsot,  Reiner Dóri pedig alaposan megkeserítette Skorics életét, de sajnos támadásban érzékenyen érintette a csapatot Mau korai kiválása, de összességében megszenvedett ellenünk a Cegléd.

Balogh Judit: – Amíg nem tudunk gólt dobni, nyerni sem tudunk.

Cziczás László: – Mindig a kötelező a legnehezebb. Ha gyenge játékkal is, de sikerült győzelemmel megkoronázni a 2015-ös évet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!