Vivas

Vívó Szakosztály

2019. februárjától választható testnevelés kurzus keretében újraindulnak a BEAC-os vívóedzések a Semmelweis utcai vívóteremben!

A BEAC 1898-as alapításakor a vívás is az első sportágak között szerepelt, és a kezdetektől fogva számos országos-, Európa-, világ-, és olimpiai bajnokot adott Magyarországnak a klub. Közel 60 éven át, egészen 1957-ig folyt pezsgő BEAC-os sportélet a klub Semmelweis utcai vívótermében.

Most 62 év után ugyanazon a helyszínen, az OSC Semmelweis utcai vívótermében kezdő-, illetve haladó párbajtőr vívókurzusokat indítunk, az edzésekre szeretettel várjuk az ELTE hallgatóit!

Az edzéseket Pap Jenő, világbajnok magyar vívó tartja, aki a BVSC sportolójaként tőrvívóként, majd párbajtőrözőként képviselte a nemzeti színeket. A magyar párbajtőr csapattal 1978-ban világbajnoki címet szerzett, majd az 1982-es római világbajnokságon egyéni világbajnok lett, csapatban pedig bronzérmet szerzett. Ezzel a teljesítményével elnyerte az év magyar férfi sportolója és az év vívója címet is.

A kurzus kódja: VTN-099:195

A kurzus helyszíne: 1052 Semmelweis utca 2. (Astoria) - OSC vívóterem - egykori BEAC vívóterem

A kurzus díja: a többi választható testnevelés kurzushoz hasonlóan, 6.000 Ft/félév, mely Neptunon keresztül a félév vége felé fizetendő

Amennyiben lehetséges, a kurzusra felszereléssel érkezzenek, a vívóteremben korlátozott számban állnak rendelkezésre eszközök.

További információk: Kovács Norbert - [email protected]

Lesz izomlázad?

Találd meg kedvenc sportodat, helyszínedet, közösségedet!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble