WMAC logó

Világbajnok ELTE-s szeniorok

2014. 04. 01.
WMAC logó

Ajkler Zita és Molnár Krisztina is aranyérmet szerzett a március 25-e és 30-a között Budapesten megrendezett fedett pályás Veterán Atlétikai Világbajnokságon, ahol a népes magyar mezőny összesen 56 érmet gyűjtött.

Március 25-e és 30-a között rendezték meg Budapesten a SYMA Csarnokban a Fedett pályás Veterán Atlétikai Világbajnokságot. A versenyre hetven ország közel négyezer atlétája vett részt. Az indulók 5 éves bontásban különböző korosztályokban szerepeltek. A korelnök versenyző, a 98 éves Giuseppe Ottaviani 9 számban jelezte indulási szándékát. A szintén népes magyar mezőnyben indult több ELTE-s Alumni, illetve oktató, tanár is.

Ajkler_Zita3-400x300Világbajnoki címet szerzett Ajkler Zita és Molnár Krisztina: előbbi két számban is, távolugrásban és hármasugrásban, utóbbi pedig rúdugrásban. Mindketten az ELTE testnevelő és rekreáció szakán végeztek. Oszlányi Réka, aki az ELTE-n szerzett biológus diplomát 800 m-en 9. helyet, Janecskó András, az ELTE PPK ESI testnevelő tanára, az ELTE-BEAC atléta edzője 11. helyezett lett rúdugrásban és 15. helyen végzett ötpróbában, míg dr. Székely Mózes, az ESI oktatója 38. helyezést ért el a vasárnapi félmaratonon.

A magyarok összesen 56 érmet, köztük 19 aranyat szereztek a múlt keddtől vasárnapig rendezett, budapesti veterán fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A hazai csapatot 320 induló alkotta, ők a győzelmek mellett 21 ezüst- és 16 bronzérmet is gyűjtöttek.

„Az élsport felelőssége is, hogy teret és lehetőséget adjon a munka mellett sportoló amatőröknek, akik közül a legjobbak igazi példaképei a mindennapok emberének: egészen kiváló eredményeket érnek el, nem csak éltes korukhoz képest, de kizárólag szabadidejüket a mozgásnak szentelve" – mondta Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.
A szervezők hétfői tájékoztatása alapján a hatnapos eseményre 70 országból érkeztek sportolók és a különböző korcsoportokban, 22 számban 709 aranyérmet osztottak ki.

forrás: mti.hu

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech