36826267 2215855648455047 8093688031896141824 n

Van már haladó polefitness aranyunk is!

2018. 07. 10.
36826267 2215855648455047 8093688031896141824 n

Fényes sikereket arattak a BEAC polefitnessezői a zalaegerszegi Restart Rúdsport és Légtorna Versenyen!

Másodszor rendezték meg Zalaegerszegen a Restart Fesztivált, ezzel együtt pedig a Restart Rúdsport és Légtorna Versenyt, amelyről a tavalyi pozitív emlékekből táplálkozó ELTE-BEAC Polefitness csapat sem hiányozhatott Farkas Lilla edző vezetésével. A mostani eredményekből kiindulva pedig azt mondhatjuk, ha lesz lehetősége rá, jövőre is biztosan ott lesz – két kategóriában is címvédőként!

De haladjunk sorban! Eredetileg kilenc BEAC-os kezdte meg a felkészülést a versenyre, ám sajnos végül „csak” heten állhattak színpadra a zalai megyeszékhelyen, ugyanis Németh Petra Ildikó betegség, míg Ivancsó Viktória súlyos combizom sérülés miatt visszalépni kényszerült. A „hetek” közül volt, aki már pénteken útnak indult, és a versenyt egy kis nyaralással kötötte egybe, más pedig pénteken még edzett, gyakorolt, s csak vasárnap reggel utazott a helyszínre. Főleg utóbbiakra várt nagyon hosszú nap, de a népes mezőny miatt 21 órára meghirdetett eredményhirdetés azoknak is távolinak tűnt, akik csak a kezdés előtti próbára toppantak be, úgy 13 óra magasságában.

A forróság és a tűző napsütés ellenére a hangulattal azonban egyáltalán nem volt probléma: sokan ismerősként köszöntötték tanítványainkat és edzőnket, ráadásul a testvéregyesületünknek számító gödöllői Catwalk Ironairbase stúdió versenyzői is szép számmal képviseltették magukat, velük pedig jó ideje nagyon szurkolunk egymásnak. Itt szeretnénk kiemelni a gödöllői stúdió vezetőjének, Sárai Tíciának az érdemeit a BEAC-osok fejlődésében. Tícia elvégre nemcsak a szintvizsgákat tartja nálunk, hanem alkalmanként az oktatásban és versenyfelkészítésben is segít tapasztalatával, szakértelmével és az utolsó hetekben most is sokat segített a koreográfiák végső simításaiban.

Visszatérve a zalaegerszegi versenyre, a zsűriben ezúttal is igencsak jó nevű szakemberek foglaltak helyet: ott volt az Európa- és világbajnok Bardóczy Ilka, Presinszki Ákos, hazánk egyik legismertebb nemzetközi versenybírója, trénere, valamint a tavalyi profi duó kategóriában aranyérmet szerző Kacsák Jennifer is.

Kezdő kategóriában három BEAC-os indult, közülük Pásku Andrea első helyet ért el spicc cipőben végig táncolt balett témájú koreográfiájával, kimagasló pontszámmal, összesen harmincöt ponttal megelőzve a második helyezettet. Berec Barbara harmadik, Kárpáti Eszter negyedik helyen végzett ebben a családias hangulatú mezőnyben. Mindhármuknak ez volt élete első rúd versenye, ötletes koreográfiáikért sok dicséretet begyűjthettek.

Középhaladó kategóriában indult idén Szabó Luca, aki tavaly a Dollhouse versenyén a kezdők között első helyezett lett. A tavalyi mazsorettes koreográfiáját újragondolva ezúttal harmadik lett egy kategóriával magasabban és csupán egy ponttal maradt le az ezüstérmestől.

Haladó kategóriában már az is büszkeségre adhatott okot, hogy három versenyzőt indíthattunk, de az est fénypontjává avanzsált a kategória eredményhirdetése, hiszen Borbély Ágnes aranyérmes lett a verseny legnehezebb, legsűrűbb mezőnyében. Akrobatikus koreográfiájával most is kivívta a zsűrik elismerését, viszont máris adott az újabb kihívás, miszerint az épp csak nagykorúvá vált Ági lassan megérkezik a profi kategória küszöbére. Tóth Enikő a kilencedik, míg Józsa Adrienn a tizedik helyet szerezte meg a haladók között, ami az indulók számát tekintve sikerként könyvelhető el, hiszen nekik ez volt első versenyük és egyből a legmagasabb amatőr kategóriában méretették meg magukat.

Nemcsak a fényes sikerek mondatják velünk, hogy mennyire jól éreztük magunkat Zalaegerszegen – hálásak vagyunk Arany Médeának, a Restart Rúdsport verseny főszervezőjének, aki egyben a PoleCats rúd- és légtorna egyesület vezetője is. A rendkívül színvonalas verseny zökkenőmentesen zajlott, és valamelyest egyedülálló is 2018-ban az amatőr versenyek palettáján, ezáltal lehetőséget biztosítva a BEAC versenyzőinek a bemutatkozásra.

A BEAC-os rudasokkal a héten az EFOTT-on is találkozhattok, ahol kipróbálhatjátok a sportágat, de július végén csatlakozhattok az öthetes nyári szezonhoz is, amin számos óratípus várja a kezdőket és haladókat egyaránt.

Az is biztos, hogy szeptemberben, az őszi szezon kezdetén újabb növendékekkel vágnak bele a versenyfelkészülés küzdelmeibe.

Az ELTE BEAC Polefitness Facebook oldalán a csatlakozás lehetőségeiről mindent megtudhattok, a @eltebeacpole Instagram oldalon pedig számos képet láthattok a rudasok élményeiről, mindennapjairól, s nem utolsó sorban a versenyről.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech