Bogdanfy1

Üzemeltetői tájékoztatás a járványhelyzet kapcsán

2020. 09. 08.
Bogdanfy1

Az ELTE Sport Kft. kéri a sport létesítményekre belépőktől a Kancellári utasítás betartatását.

Az ELTE Sport Kft. kéri a sport létesítményekre belépőktől a Kancellári utasítás betartatását.

8/2020. (IX.1.) kancellári körlevél kivonata

Az Egyetem sportlétesítményei használatáról

Sportfoglalkozásokon, szabadidős tevékenységben kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző hallgató, edző, továbbá más versenyszerű, vagy szabadidős sportoló vehet részt.

Nem vehet részt sporttevékenységben és nem tartózkodhat sportlétesítményben olyan személy, akinek három napon belül láza vagy hőemelkedése (37,5 C) volt; vagy az alábbi tüneteket érzi magán:

  • fejfájás, rossz közérzet, gyengeség, izomfájdalom;
  • száraz köhögés, nehézlégzés, légszomj, szapora légvétel;
  • torokfájás, szaglás/ízérzés elvesztése,
  • émelygés, hányás, hasmenés.

Továbbá nem vehet részt olyan személy sem, aki érintkezett az elmúlt 14 napban

- igazoltan koronavírus-fertőzésben szenvedő beteggel, vagy

- olyan személlyel, akit hatósági karanténban különítettek el koronavírus-fertőzés gyanúja miatt,

- vagy olyan emberrel, akinek láza, köhögése, légszomja volt.

Továbbá olyan személy sem jelenhet meg a sportlétesítményben, aki 14 napon belül külföldön járt, vagy fogadott külföldről érkezett vendéget.

A sporttevékenység során – lehetőség szerint – kerüljék a szoros fizikai kontaktussal járó gyakorlatokat. A foglalkozások, programok során törekedjenek kb. 1,5-2 méteres védőtávolság folyamatos betartására.

Csoport-beosztásokkal törekedjenek arra, hogy minél kevesebben legyenek egyszerre egy időben egy helyszínen, továbbá visszatérően azonos személyek alkossanak sport-tevékenységben részt vevő csoportot.

A közös terekben, öltözőkben, zuhanyzókban tartani kell a 1,5 méteres védőtávolságot.

A közös terek, öltözők, zuhanyzók higiéniai állapotának fenntartása során az előírt takarítási útmutató teljes körű betartása (külön figyelemmel a tisztítószerek előírt koncentrációjának alkalmazására) szükséges. Az ezzel összefüggő feladatok ellátása és dokumentálása a feladatot ellátó vállalkozók, ellenőrzése a sportlétesítmény üzemeltetésért felelős vezetőjének feladata.

Az egyetemi létesítményekben a sportegyesületek a szakági sportszövetségek ajánlásai szerint saját felelősségükre működhetnek.

Sportcélú és más hasznosítású helyiségek és területek a továbbiakban is bérbeadhatók, ott a bérlők, használók, szabadidős sportolók – szerződésük és a házirend keretein belül - saját felelősségükre működhetnek.

Budapest, 2020. szeptember 1.

Dr. Scheuer Gyula
kancellár

A rektori és kancellári utasítások az ELTE honlapján olvashatók.

forrás: ELTE Sport Kft.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech