IMG 0819

Utolsó ülését tartotta a BEAC elnöksége

2013. 09. 21.
IMG 0819

A szeptember 18-ai tanácskozáson a szakosztályok szokásos beszámolói mellett a nagy port kavaró jégcsarnok ügye és a 2019-es budapesti nyári Universiade pályázatának leadása is beszédtémát jelentett.

2013. szeptember 28-án a BEAC elnökének, Prof. Dr. Kiss Ádám vezetésével ülésezett az immáron 115 éves múlttal büszkélkedő klubunk 21 tagú elnöksége. A napirendi pontok között szerepelt az Alapszabály módosítása, a szakosztályi beszámolók és a tisztújító küldöttközgyűlés összehívása. Utóbbi időpontját 2013. október 3-ra tűzte ki a BEAC vezetősége, és ezen az októberi ülésen a gyűlés szavazóképes tagjai az elkövetkezendő négy évre választanak tisztségviselőket.

Az elnökség beszámolójában Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója kitért a sikeres, közel négy hetes tanévkezdő sportkampányra, amelyen keresztül minden első éves hallgatóhoz eljutottak az ELTE sportolási lehetőségei. Kiemelte az EHÖK-el és az ELTE ESI-vel való szoros együttműködés fontosságát és a BEAC megújult kommunikációs felületeinek, ELTE-s viszonylatban is kiemelkedő látogatottságát.

A beszámolók végeztével Daróczi Gábor, a Felügyelő Bizottság tagja az elnökség és a klub nevében köszönte meg annak a 198 tagnak a segítségét, akik adójuk 1%-val a BEAC-ot támogatták - összesen közel 400 ezer forint értékben.

A folytatásban Gerendási István, az Atlétika Szakosztály vezetője tájékoztatta az elnökséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez tartozó sportpályán történt példátlan "sportfejlesztésről". Az atlétikai pálya közepére felhúzott jégkorong csarnok veszélyezteti az atlétikapálya rendeltetésszerű használatát, továbbá ellehetetleníti a versenyek megrendezését és a megfelelő edzésmunka elvégzését. Erről már az országos médiumok is több ízben beszámoltak.

A tanácskozás záró periódusában Székely Mózes, a BEAC alelnöke beszámolt a MEFS 2019-es Nyári Universiade pályázatának leadásáról, amelyet komoly támogatással fogadtak Brüsszelben a FISU elnökségi ülésén. Novemberben derül ki, hogy Brazíliaváros, Baku és Budapest közül ki rendezheti meg a világ legnagyobb egyetemi sporteseményét.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech