IMG 0819

Utolsó ülését tartotta a BEAC elnöksége

2013. 09. 21.
IMG 0819

A szeptember 18-ai tanácskozáson a szakosztályok szokásos beszámolói mellett a nagy port kavaró jégcsarnok ügye és a 2019-es budapesti nyári Universiade pályázatának leadása is beszédtémát jelentett.

2013. szeptember 28-án a BEAC elnökének, Prof. Dr. Kiss Ádám vezetésével ülésezett az immáron 115 éves múlttal büszkélkedő klubunk 21 tagú elnöksége. A napirendi pontok között szerepelt az Alapszabály módosítása, a szakosztályi beszámolók és a tisztújító küldöttközgyűlés összehívása. Utóbbi időpontját 2013. október 3-ra tűzte ki a BEAC vezetősége, és ezen az októberi ülésen a gyűlés szavazóképes tagjai az elkövetkezendő négy évre választanak tisztségviselőket.

Az elnökség beszámolójában Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója kitért a sikeres, közel négy hetes tanévkezdő sportkampányra, amelyen keresztül minden első éves hallgatóhoz eljutottak az ELTE sportolási lehetőségei. Kiemelte az EHÖK-el és az ELTE ESI-vel való szoros együttműködés fontosságát és a BEAC megújult kommunikációs felületeinek, ELTE-s viszonylatban is kiemelkedő látogatottságát.

A beszámolók végeztével Daróczi Gábor, a Felügyelő Bizottság tagja az elnökség és a klub nevében köszönte meg annak a 198 tagnak a segítségét, akik adójuk 1%-val a BEAC-ot támogatták - összesen közel 400 ezer forint értékben.

A folytatásban Gerendási István, az Atlétika Szakosztály vezetője tájékoztatta az elnökséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez tartozó sportpályán történt példátlan "sportfejlesztésről". Az atlétikai pálya közepére felhúzott jégkorong csarnok veszélyezteti az atlétikapálya rendeltetésszerű használatát, továbbá ellehetetleníti a versenyek megrendezését és a megfelelő edzésmunka elvégzését. Erről már az országos médiumok is több ízben beszámoltak.

A tanácskozás záró periódusában Székely Mózes, a BEAC alelnöke beszámolt a MEFS 2019-es Nyári Universiade pályázatának leadásáról, amelyet komoly támogatással fogadtak Brüsszelben a FISU elnökségi ülésén. Novemberben derül ki, hogy Brazíliaváros, Baku és Budapest közül ki rendezheti meg a világ legnagyobb egyetemi sporteseményét.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech