CP1 4087 1

Út Tokióba – az ELTE is támogatja Csere Gáspár olimpiai felkészülését

2019. 05. 08.
CP1 4087 1

A 36. 5vös5km futóverseny rajtvonalánál Borhy László, az egyetem rektora jelentette be, hogy csatlakozva a #road2tokio2020 programhoz, az ELTE is támogatja a BEAC atlétája, Csere Gáspár olimpiai felkészülését.

2019. május 7-én délután 5 óra 5 perckor 36. alkalommal rajtolt el az ELTE házi futóversenye, az 5vös5km. A rajtvonalnál Borhy László, az egyetem rektora jelentette be, hogy csatlakozva a #road2tokio2020 programhoz, az ELTE is támogatja a BEAC atlétája, Csere Gáspár olimpiai felkészülését.

A bejelentésre azért a futóversenyen került sor, hogy ezzel is sportolásra, futóprogramokon való részvételre ösztönözzék az egyetemi polgárokat, illetve hangsúlyozzák az ELTE sportos egyetem oldalát.

Illeszkedve az egyetemi stratégiához, valamint a hallgatói igényekhez, az ELTE PPK volt hallgatója, Csere Gáspár az egyetem futónagyköveteként a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülése részeként képviseli az egyetemet, és népszerűsíti a rendszeres sportolás fontosságát a kiemelt versenyeken és a futással kapcsolatos programokon.

Borhy László rektor: „Célunk, hogy az ELTE közössége segítse a 2020-as olimpiára készülő alumnusát, az egyetemi sportklub sportolóját, aki pedig az egyetem polgárai számára hirdesse és népszerűsítse, vonzóbbá tegye a rendszeres sportolást, kiemelten a futást. Az ELTE, mint sportos egyetem fontosnak tartja értékeit. Csere Gáspár az ELTE alumnusaként és az egyetemi sportegyesület versenyzőjeként megérdemli a támogatást a felkészülési időszakban, hogy a 2020-as tokiói olimpián sikeresen képviselje Magyarországot, az ELTE-t és a BEAC-ot. Az ELTE beépíti az egyetemi kommunikációba, sportnépszerűsítő tevékenységébe Gáspár olimpiai felkészülését, részvételét, és ennek keretében népszerűsíti és hirdeti polgárai számára a futással kapcsolatos sportolási, edzés-, és versenyzési lehetőségeket.”

Csere Gáspár: „Megtiszteltetés, hogy Rió után a tokiói olimpiára is készülhetek. Hálás vagyok, hogy a BEAC mellett, amelynek 18 éve vagyok tagja, az ELTE is aktívan részt vesz a felkészülésem támogatásában. Jó érzés, hogy az Egyetem az alumni tagjait is számon tartja, továbbá külön öröm, hogy a sportról sem feledkezik meg. Remélem, a személyes előrehaladásom mellett a road2tokio2020 projekt az egyetemi sportéletet, az ELTE és a BEAC jó kapcsolatát is erősíti majd. Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, szigorodtak a szabályok, de amit lehet, megteszek a következő évben a sikerért. Már alig várom az edzőtáborokat, ahova az Egyetem támogatásával juthatok el, fontosak a maratoni felkészülésben!”

A megnyitón Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere, az 5vös5km futóverseny fővédnöke nevében Jankó István képviselő köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy a kerület minden évben támogatja az esemény létrejöttét, valamint kiemelten támogatják a kerületi sportklubok, mint az OSC, a MAFC és természetesen az ELTE sportegyesületének, a BEAC utánpótlás nevelését is.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech