CP1 4087 1

Út Tokióba – az ELTE is támogatja Csere Gáspár olimpiai felkészülését

2019. 05. 08.
CP1 4087 1

A 36. 5vös5km futóverseny rajtvonalánál Borhy László, az egyetem rektora jelentette be, hogy csatlakozva a #road2tokio2020 programhoz, az ELTE is támogatja a BEAC atlétája, Csere Gáspár olimpiai felkészülését.

2019. május 7-én délután 5 óra 5 perckor 36. alkalommal rajtolt el az ELTE házi futóversenye, az 5vös5km. A rajtvonalnál Borhy László, az egyetem rektora jelentette be, hogy csatlakozva a #road2tokio2020 programhoz, az ELTE is támogatja a BEAC atlétája, Csere Gáspár olimpiai felkészülését.

A bejelentésre azért a futóversenyen került sor, hogy ezzel is sportolásra, futóprogramokon való részvételre ösztönözzék az egyetemi polgárokat, illetve hangsúlyozzák az ELTE sportos egyetem oldalát.

Illeszkedve az egyetemi stratégiához, valamint a hallgatói igényekhez, az ELTE PPK volt hallgatója, Csere Gáspár az egyetem futónagyköveteként a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülése részeként képviseli az egyetemet, és népszerűsíti a rendszeres sportolás fontosságát a kiemelt versenyeken és a futással kapcsolatos programokon.

Borhy László rektor: „Célunk, hogy az ELTE közössége segítse a 2020-as olimpiára készülő alumnusát, az egyetemi sportklub sportolóját, aki pedig az egyetem polgárai számára hirdesse és népszerűsítse, vonzóbbá tegye a rendszeres sportolást, kiemelten a futást. Az ELTE, mint sportos egyetem fontosnak tartja értékeit. Csere Gáspár az ELTE alumnusaként és az egyetemi sportegyesület versenyzőjeként megérdemli a támogatást a felkészülési időszakban, hogy a 2020-as tokiói olimpián sikeresen képviselje Magyarországot, az ELTE-t és a BEAC-ot. Az ELTE beépíti az egyetemi kommunikációba, sportnépszerűsítő tevékenységébe Gáspár olimpiai felkészülését, részvételét, és ennek keretében népszerűsíti és hirdeti polgárai számára a futással kapcsolatos sportolási, edzés-, és versenyzési lehetőségeket.”

Csere Gáspár: „Megtiszteltetés, hogy Rió után a tokiói olimpiára is készülhetek. Hálás vagyok, hogy a BEAC mellett, amelynek 18 éve vagyok tagja, az ELTE is aktívan részt vesz a felkészülésem támogatásában. Jó érzés, hogy az Egyetem az alumni tagjait is számon tartja, továbbá külön öröm, hogy a sportról sem feledkezik meg. Remélem, a személyes előrehaladásom mellett a road2tokio2020 projekt az egyetemi sportéletet, az ELTE és a BEAC jó kapcsolatát is erősíti majd. Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, szigorodtak a szabályok, de amit lehet, megteszek a következő évben a sikerért. Már alig várom az edzőtáborokat, ahova az Egyetem támogatásával juthatok el, fontosak a maratoni felkészülésben!”

A megnyitón Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere, az 5vös5km futóverseny fővédnöke nevében Jankó István képviselő köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy a kerület minden évben támogatja az esemény létrejöttét, valamint kiemelten támogatják a kerületi sportklubok, mint az OSC, a MAFC és természetesen az ELTE sportegyesületének, a BEAC utánpótlás nevelését is.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech