CP1 5778

65 ország színeiben sportoltak a 4. University Sports Festival Budapesten

2019. 12. 03.
CP1 5778

November 29-én negyedik alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

ENGLISH ARTICLE

November 29-én negyedik alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az ESN ELTE, valamint a BEAC által rendezett esemény célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat és betekintést nyújtson a hazai egyetemi sportéletbe. Mindemellett a rendezvény kiemelt célja, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpontja legyen a külföldi hallgatók számára.

Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből, 65 ország képviseletében érkeztek a hallgatók. Így többek között együtt sportolhattak Kolumbia, Laosz, Katar, Finnország és Belgium hallgatói is!

Az USF Budapesten a röplabda és futsal bajnokság mellett több egyéni sportágat is ki lehetett próbálni; számos küzdősportot, aerobikot, az újdonságnak számító airflow jógát és ballansz tréninget, a polefitnesst, a funkcionális köredzést, a spinninget vagy a sakkot.

A programot a BEAC hastáncosai és cheerlederei látványos bemutatókkal színesítették.

Míg a futsal bajnokságban az IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola, addig a röplabda tornán a Metropolitan Egyetem hallgatói nyakába kerülhettek aranyérmek.

Az esemény végén egy intézmények közötti verseny is meghirdetésre került, melyen új bajnokot avathattunk, a Semmelweis Egyetem hallgatói végeztek a pontverseny első helyén. A tavalyi győztes BME hallgatói idén a másodikak lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem hallgatói állhattak fel.

A szervező ELTE és sportegyesülete, a BEAC számára kiemelt fejlesztési irány, hogy olyan programokat szervezzen, mellyel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg már 500 külföldi hallgató sportol rendszeresen évközben a klub edzésein.

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Az eseményen készült valamennyi fotó elérhető a BEAC Facebook-oldalán.

University Sports Festival Budapest 2019

2019-ben már 4. alkalommal került megrendezésre a University Sports Festival Budapest, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt :)HU: https://www.beac.hu/hirek/elte/usf-budapest-2019/EN: https://www.beac.hu/hirek/elte/usf-budapest-2019-en/Video: Karvaly Marci Fotografi

Gepostet von BEAC am Dienstag, 17. Dezember 2019

EREDMÉNYEK:

Futsal bajnokság:

 1. IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola
 2. Szent István Egyetem
 3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Röplabda bajnokság:

 1. Metropolitan Egyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. Szent István Egyetem

Pontverseny:

 1. Semmelweis Egyetem 917 pont
 2. BME 845 pont
 3. SZIE 834 pont
 4. IBS 750 pont
 5. ELTE 726 pont
 6. Metropolitan Egyetem 550 pont
 7. Corvinus Egyetem 520 pont
 8. BGE 271 pont
 9. CEU 205 pont
 10. Testnevelési Egyetem 203 pont
 11. NKE 8 pont

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech