DSC 5021

Uruguay és Izland győzelmével ért véget az ELTE-BEAC MiniVB

2018. 06. 25.
DSC 5021

Az idén 120 éves BEAC által június 23-án szervezett ELTE-BEAC MiniVB szombati játéknapján minden eddiginél több, összesen 40 csapat mérte össze focitudását.

Az idén 120 éves BEAC által június 23-án, illetve 24-én szervezett ELTE-BEAC MiniVB szombati játéknapján minden eddiginél több, összesen 40 csapat mérte össze focitudását.

Az oroszországi világbajnokság jegyében megrendezett eseményen nem csak a tanévet illetve a labdarúgó szezont zárták, hanem itt búcsúztatták el a Mérnök utcai füves pályákat is, hiszen nyáron az MLSZ Pályaépítési Programjának köszönhetően egy 90 x 60 méteres műfüves – négy kézilabda pályára osztható – labdarúgó pálya kerül megépítésre, ami méltó és kiváló helyszíne lesz a klub mérkőzéseinek, bajnokságainak és kupáinak.

A rendezvény fővédnöke, Vlagyimir Szergejev az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövete volt. A Nagykövetség képviseletében Abramov Petr és Sidorov Alexey titkár urak vettek részt a kupán, akik a díjak átadásában is közreműködtek. A nagykövetség támogatása mellett a VIWA Vitaminwater is a rendezvény mögé állt, akiknek köszönhetően minden játékos frissítőt is kapott.

Női Mini VB

A nyolc csapat részvételével zajló női torna elődöntőjében Argentína 1-0-ra múlta felül a kicsit enerváltan mozgó Spanyolokat, Izland pedig a Horvátokat ütötte ki a döntőből szintén egy szoros 1-0-ás találkozón. A bronzmeccsen Horvátország esélyt sem adott Spanyolországnak és 3-0-ra múlták fölül esélyesebbnek vélt ellenfelüket. A döntő rendkívüli izgalmakat tartogatott, hiszen a több helyzetet kialakító Argentína irányította a mérkőzést, azonban a hajrában Vida góljával egyenlített Izland így következtek a büntetők. Szabó kapus egész tornán ihletett formában védett, amit a döntőre is átmentett, és a büntetőpárbajban mutatott teljesítményének köszönhetően az ELTE-BEAC Futsal csapatának tagjaival felálló Izland nyerte a női VB-t!

Legjobb kapus: Szabó Annamária (Izland)

Legjobb játékos: Krascsenics Petra (Argentína)

Gólkirály: Vicsek Nóra (Argentína)

Férfi Mini VB

A 32 csapatos férfi torna csoportmérkőzései reggeltől egészen 15 óráig tartottak, ahol kialakultak a nyolcaddöntő párosításai. A kiélezett nyolcad- és negyeddöntők után az elődöntők meglepően sima győzelmeket hoztak, hiszen a tornán először rossz teljesítményt nyújtó Tunézián Uruguay probléma nélkül lépett át, Lengyelország gólzáporának szenvedő alanya pedig Dánia volt. A fehér mezesek egy “klasszikus 6-3-as” eredménnyel jutottak a döntőbe.

A bronzmeccsen az erejével teljesen elkészülő Dánia ismét vereséget szenvedett a jól játszó “afrikai csapat” ellen, a döntőben pedig Uruguay magabiztosan verte a dekoncentrált lengyeleket, így megérdemelten nyerték meg a világbajnokságot.

Legjobb kapus: Jáky Mátyás (Uruguay)

Legjobb játékos: Borka Bálint (Uruguay)

Gólkirály: Pálmai Zsolt (Dánia)

Forrás: https://www.eltefoci.hu/hirek/uruguayi-es-izlandi-gyozelem-a-vb-n

A tornán készült valamennyi fénykép elérhető a BEAC Facebook-oldalán

Női eredmények

Férfi eredmények

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni Jooble