DSC 5021

Uruguay és Izland győzelmével ért véget az ELTE-BEAC MiniVB

2018. 06. 25.
DSC 5021

Az idén 120 éves BEAC által június 23-án szervezett ELTE-BEAC MiniVB szombati játéknapján minden eddiginél több, összesen 40 csapat mérte össze focitudását.

Az idén 120 éves BEAC által június 23-án, illetve 24-én szervezett ELTE-BEAC MiniVB szombati játéknapján minden eddiginél több, összesen 40 csapat mérte össze focitudását.

Az oroszországi világbajnokság jegyében megrendezett eseményen nem csak a tanévet illetve a labdarúgó szezont zárták, hanem itt búcsúztatták el a Mérnök utcai füves pályákat is, hiszen nyáron az MLSZ Pályaépítési Programjának köszönhetően egy 90 x 60 méteres műfüves – négy kézilabda pályára osztható – labdarúgó pálya kerül megépítésre, ami méltó és kiváló helyszíne lesz a klub mérkőzéseinek, bajnokságainak és kupáinak.

A rendezvény fővédnöke, Vlagyimir Szergejev az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövete volt. A Nagykövetség képviseletében Abramov Petr és Sidorov Alexey titkár urak vettek részt a kupán, akik a díjak átadásában is közreműködtek. A nagykövetség támogatása mellett a VIWA Vitaminwater is a rendezvény mögé állt, akiknek köszönhetően minden játékos frissítőt is kapott.

Női Mini VB

A nyolc csapat részvételével zajló női torna elődöntőjében Argentína 1-0-ra múlta felül a kicsit enerváltan mozgó Spanyolokat, Izland pedig a Horvátokat ütötte ki a döntőből szintén egy szoros 1-0-ás találkozón. A bronzmeccsen Horvátország esélyt sem adott Spanyolországnak és 3-0-ra múlták fölül esélyesebbnek vélt ellenfelüket. A döntő rendkívüli izgalmakat tartogatott, hiszen a több helyzetet kialakító Argentína irányította a mérkőzést, azonban a hajrában Vida góljával egyenlített Izland így következtek a büntetők. Szabó kapus egész tornán ihletett formában védett, amit a döntőre is átmentett, és a büntetőpárbajban mutatott teljesítményének köszönhetően az ELTE-BEAC Futsal csapatának tagjaival felálló Izland nyerte a női VB-t!

Legjobb kapus: Szabó Annamária (Izland)

Legjobb játékos: Krascsenics Petra (Argentína)

Gólkirály: Vicsek Nóra (Argentína)

Férfi Mini VB

A 32 csapatos férfi torna csoportmérkőzései reggeltől egészen 15 óráig tartottak, ahol kialakultak a nyolcaddöntő párosításai. A kiélezett nyolcad- és negyeddöntők után az elődöntők meglepően sima győzelmeket hoztak, hiszen a tornán először rossz teljesítményt nyújtó Tunézián Uruguay probléma nélkül lépett át, Lengyelország gólzáporának szenvedő alanya pedig Dánia volt. A fehér mezesek egy “klasszikus 6-3-as” eredménnyel jutottak a döntőbe.

A bronzmeccsen az erejével teljesen elkészülő Dánia ismét vereséget szenvedett a jól játszó “afrikai csapat” ellen, a döntőben pedig Uruguay magabiztosan verte a dekoncentrált lengyeleket, így megérdemelten nyerték meg a világbajnokságot.

Legjobb kapus: Jáky Mátyás (Uruguay)

Legjobb játékos: Borka Bálint (Uruguay)

Gólkirály: Pálmai Zsolt (Dánia)

Forrás: https://www.eltefoci.hu/hirek/uruguayi-es-izlandi-gyozelem-a-vb-n

A tornán készült valamennyi fénykép elérhető a BEAC Facebook-oldalán

Női eredmények

Férfi eredmények

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech