Fbeventcover

Ünnepi közgyűléssel zárul a BEAC-120 emlékév

2018. 10. 24.
Fbeventcover

A BEAC-120 emlékév lezárásaként, 2018. november 7-én 18:00 órától, az ELTE Aula Magnában kerül sor a díjátadóval, állófogadással és ünnepi műsorral egybekötött BEAC Ünnepi Közgyűlésre

120 évvel ezelőtt, 1898. november 5-én, a BEAC alapító közgyűlésének megnyitása előtt százával gyűlt össze az ifjúság a Budapesti Tudományegyetem I. számú tantermében. Az alapszabályok felolvasása után falrengető éljenzés fogadta az egyesület első elnökének megválasztott báró Eötvös Lorándot, aki e szavakkal fordult hallgatósága felé:

"Uraim, fogadják a köszönetemet azért, hogy ebben a percben, amikor egy régi vágyunk megvalósítása ügyében egybegyűltek, akkor engem is ide hívtak a maguk körébe és ezen újabb alkotásukban nekem is részt juttattak… Önök még az élet lépcsőjén állnak uraim, s azért vágyódnak a sportra, hogy ezáltal is mindig és mindig jobban férfiakká váljanak.”

Így kezdődött az ELTE sportegyesületének, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, vagy ahogy mindenki ismeri, a BEAC 120 éves története. Ez idő alatt az egyesület 6 olimpiai bajnokot, több Európa- és világbajnokot, valamint több száz országos bajnokot adott az országnak és jelenleg is több mint 5200 sportolóval büszkélkedhet.

A BEAC-120 emlékév lezárásaként, 2018. november 7-én 18:00 órától, az ELTE Aula Magnában kerül sor a díjátadóval, állófogadással és ünnepi műsorral egybekötött BEAC Ünnepi Közgyűlésre, mellyel a 120 évvel ezelőtti alapításra kívánunk méltó módon emlékezni.

A rendezvény időpontja: 2018. november 7. 18:00

A rendezvény helyszíne: ELTE Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.

A Közgyűlés napirendje:

  1. Köszöntők
  2. A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club által alapított díjak átadása
  3. Állófogadás

Az ünnepségen fellép az ELTE Modern Jazztánc csapata

Facebook-esemény

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech