KEK össz

Újra csúcson a Sepsi ’08!

2014. 03. 10.
KEK össz

2011, 2012 után ismét révbe értek Mánya Szabolcsék, akik kétnapos menetelésük során a címvédő búcsúztatása mellett az orosz rulettnek számító hetespárbajt is sikerrel vívták meg az V. KEK-en!

Futsal: Kiélezett végjátékban, telt ház előtt 2:1-re verte a házigazda ELTE-NSZK csapatát a Sepsi ’08 elnevezésű sepsiszentgyörgyi csapat, amely immár harmadszor emelhette a magasba a KEK serlegét. A március 6-8. között megrendezett futsal tornára 16 csapat érkezett 5 országból, többek közt Beregszászról, Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Révkomáromból, Marosvásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Szabadkáról, hazánkon belül pedig Budapestről, Pécsről, Debrecenből és Gödöllőről.

győztes 1A szervezők büszkék arra, hogy a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája nem csupán egy sportesemény, hanem a Kárpát-medencei ifjúság összefogásának jelképe is, nagyon fontos társadalmi érték szimbóluma. Nyilasi Tibor, a rendezvény egyik fővédnöke az esemény megnyitóján kiemelte: „A magyar közösség és a magyar labdarúgás számára is nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre.” Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője a díjkiosztó ceremónián elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a KEK igazi sportünneppé nőtte ki magát, ahova minden évben 600-900 km távolságról utaznak a csapatok és valódi közösség alakult ki az évek során.

végső nap 1Karácsony András, az ELTE stratégiai ügyekért felelős rektor-helyettese kiváltképp a hölgyeket köszöntötte, hiszen az eseményen került sor az I. Egyetemi - Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságra. Az egyetemi bajnoki címet a házigazda ELTE lányai nyerték, míg az abszolút kategóriában a Pink Panthers csapata végzett az élen. A verseny pontozóbírója a Kaliforniából érkező Tony Hodges és az osztrák Ursula Hahn volt.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulóinak gyűjtöttek sportfelszereléseket, sportjátékokat. A Sepsi ’08 csapata pedig a legjobb határon túli együttesnek járó díját is felajánlotta az Iskolaközpont számára. A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának célja a határokon átívelő magyar fiatalok közösségének erősítése, a magyar felsőoktatási sportélet fejlesztése, népszerűsítése és a magyar labdarúgás, azon belül is a futsal terjesztése.

Az V. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájáról készült részletes tudósítás a rendezvény hivatalos honlapján tekinthető meg!

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Férfi kosárlabda: Fővárosi derbit nyert a MEFOB bajnokság alapszakaszának záró körében férfi kosárcsapatunk. A Semmelweis Egyetem legjobbjai elleni mérkőzések mindig pikáns, emlékezetes összecsapásokat hoztak: ősszel a mieink Buza triplaparádéjával tudtak nyerni a TF pályáján. Komoly téttel bírt a mostani találkozó: ugyan mindkét gárda már a negyeddöntőbe jutott, ám egyáltalán nem mindegy, hogy a rájátszási sorsolás szemszögéből, ki milyen pozícióban végez a saját csoportjában. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a vendégeknél ezen a meccsen debütált Szollár és Haris, míg Debreceni Gergő személyében a hazaiaknál is akadt "elsőbálozó".

A meccs elején Sinkovits két betörésből dobott 4 pontjára 11-gyel válaszolt az ELTE, amikor a hazaiak irányítója, Földi egy ütközés nyomán megsérült. A kényszerhelyzetben a mieinknél Lakosa és Buza vette kezébe az irányítást, az ELTE sokkal tudatosabban, szervezettebben játszott riválisánál. A vendégek támadójátéka elég esetlegesnek bizonyult: sokszor egy passz után egyből "tüzeltek" is a TF játékosai. Fokozatosan nőtt a különbség, a második negyed közepén Marjay egy-két jó ütemű belépése után 20 pont fölé nőtt az ELTE-előnye. A TF - amelyet Bódi próbált versenyben tartani - játéka akkor pörgött fel, amikor egyszerre játszott Sinkovits és Szollár. Letámadtak, labdákat és egy-két könnyű kosarat szereztek a félidő végére, egy 9-0-s rohammal a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték fel magukat.

Térfélcsere után Lakosa duplát majd triplát dobott, sőt az Alkotás úton a TF vesztét "okozó" Buza is belelendült. A hazaiak 10-2-vel kezdték a második félidőt, a TF-nél ekkor ismét csak Sinkovits jelentett veszélyt a hazai kosárra. A tesisek elképzelés nélkül támadtak, s ritka volt az olyan vendég akció, amelynél akár csak 2 átadás is megelőzte volna a kosárra dobást. A záró szakasz előtt 22-vel "ment" az ELTE. A befejező etap Mácsai első kosarával kezdődött, amely egy 8-0-s TF -roham kezdetét jelentette. Lakosa és a palánk alatt rendere jól megjátszható Bak találataival azonban újra megnyugtató lett a hazai előny. A meccs végén még beesett a TF-től két tripla, így a vendégek részéről csak a vereség kozmetikázására futotta. A sokkal szervezettebb, tudatosabb csapatjátékost bemutató ELTE megérdemelten nyert a TF ellen.

(MEFOB) ELTE-BEAC – TFSE 91-80 (23-13, 21-20, 27-16, 20-31)

(NB II. Közép csoport) BLF Palota ELTE-BEAC 74-77 (18-20, 17-23, 20-9, 19-25)

Kézilabda:

(Budapest Bajnokság) XII. ÖTE ELTE-BEAC 18-31 (11-17)

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ IV.) Hegyvidék II.– ELTE-BEAC II. 2-0

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) Emericus KSE ELTE-BEAC 3:1 (19:25, 25:23, 25:15, 25:17)

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) ÓSSC ELTE-BEAC 3:0 (25:18, 25:16, 25:15)

ELTE-BEAC – Runkil SE 0:3 (13:25, 16:25, 23:25)

Férfi vízilabda:

ELTE Vízilabda DSK Bánki VSE Sunday Boys 15-10 (4-2; 3-3; 3-2; 5-3)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech