Támogatás

Újabb támogatások az egyetemi sportnak

2014. 11. 20.
Támogatás

Felértékelődtek az idei év ELTE-BEAC-os sportteljesítményei, a klubunkkal együttműködésben történő MEFOB rendezések, valamint hallgatóink SportPont Programban mutatott aktivitása a MEFS által kiírt pályázaton.

Sikeresen szerepeltek az ELTE sportklubjai a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által a 2014-es évre kiírt sportegyesületi pályázaton, amelynek célja, hogy az egyetemi sportklubok számára működési támogatást biztosítson. A megítélt támogatás a pályázati kiírásnak megfelelően teljesítmény alapú, felerészben a versenysport (elsődlegesen a MEFOB) részvétel és eredmény, negyedrészben a SportPont Programban való részvétel (szabadidősport), negyedrészben pedig az egyesület 2013. évi kiadásai alapján történt.

A Sportpont rendszerében az idei évben több mint 800 hallgató sportolt, mellyel országos szinten az ELTE dobogós helyezést ért el. A nemzetközi versenysport területén kiemelkedő Burján Csaba Téli Universiadén elért 1. helye a gyorskorcsolya váltóval, valamint a triatlonos Kovács Zsófia aranyérme Brazíliából. A hazai országos bajnokságokon (MEFOB) is kiválóan szerepeltek hallgatóink, a kétezres évek legjobb eredményével, 55 dobogós helyezéssel a hatodik helyet szerezték meg az egyetemek közötti rangsorban. Az ELTE szerepvállalását a hazai sportélet szervezésében erősítette két, a BEAC-cal közös MEFOB rendezés is: márciusban az első egyetemi cheerleader, áprilisban pedig a tollaslabda országos bajnokságnak adott otthon az Egyetem.

Mindezen eredmények és sportteljesítmények alapján a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club 2 008 000 Ft-ot, az ELTE SE 693 800 Ft-ot kapott a pályázaton.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech