IMG 5931

Újabb magyar taggal bővült az európai multisport egyesületeket képviselő nemzetközi sportszervezet

2023. 10. 06.
IMG 5931

Az európai multisport egyesületeket tömörítő EMCA-nak 19 országból, 27 egyesület a tagja, összesen több mint 70 sportágban. Az idén jubiláló nemzetközi szervezet alapító tagja a Ferencvárosi Torna Club. A tagok között szerepelnek olyan neves egyesületek mint a Bayer Leverkusen, az SS Lazio, a Feyenoord, a Olimpiakosz Pireus, a Levszki Sofia, a Crvena Zvezda és a Sporting Lisboa.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója tartott bemutatkozó előadást az idén 125 éves multisport egyesületről, a jubileum alkalmából tartott közgyűlésen Pireuszban. A BEAC-ot egyhangú támogatással emelte tagjai sorába az EMCA.

“Köszönjük a Ferencvárosi Torna Club ajánlását, támogatását, kiemelten Máté Bálint nemzetközi igazgató segítségét. A BEAC európai szinten is aktív klub szeretne lenni, új kapcsolatokat, partnerségeket keresünk az EMCA-n belül, igyekszünk EU-s projektekben is szerepet vállalni. Cél, hogy a klub edzői, sportolói még erősebben bekerüljenek az európai sport vérkeringésébe sportszakmai, mobilitási, társadalmi felzárkóztatási, fair play, esélyegyenlőségi programokon keresztül.”

Az esemény otthona a Béke és Barátság Aréna volt, ami a házigazda Olimpiakosz kosárlabda csapatának is a hazai pályája. A közgyűlésen megválasztották az európai szervezet új vezetőjét, Christina Tsiligkiri-t.

A nemzetközi konferencián a hazai sportinfrastruktúra fejlesztésekről előadást tartott Máté Bálint, amin résztvevőként jelen volt Szabó László, MPB elnök is.

A szervezet facebook oldala ITT található!

IMG 5539
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech