Kgy új elnökség1

Új szakosztály született a BEAC elnökségének évzáró ülésén

2014. 12. 12.
Kgy új elnökség1

A december elsejei elnökségi ülésen a beszámolók, értékelők mellett szóba került a Tüskecsarnokot üzemeltető Nemzeti Sportközpontokkal folytatott tárgyalássorozat, valamint “felvételt nyert” a jövőre berobbanó Erőnlét és Fitnesz Szakosztály.

December első napján tartotta a BEAC elnöksége soron következő, évzáró ülését. Prof. Dr. Karácsony András elnök köszöntőjében ismertette a tavaszi közgyűlés óta eltelt időszak eseményeit. Kiemelte, hogy az ELTE sportéletének jövőjére nézve két komoly lépést történt az Eötvös Loránd Tudományegyetem életében. Június utolsó napján az ELTE szenátusa elfogadta az ELTE Sportstratégiáját, valamint szinte ezzel egy időben elindult az Egyetem Sportirodája is.

A BEAC ügyvezetője, Simon Gábor az elmúlt időszak sikeres MEFOB szerepléseit (több mint ötven dobogós helyezés, két sikeres MEFOB rendezés tollaslabda és az első cheerleader országos bajnokság), az atlétikai szakosztály kimagasló hazai és nemzetközi eredményeit és az egyre növekvő hallgatói aktivitást – a közel 4000 sportoló hallgatót - emelte ki. Külön beszámolt az ELTE Sportirodával közösen szerkesztett Sportkisokosról, ami több mint 10 000 példányban jutott el az ELTE hallgatóihoz, továbbá a több ezer hallgatót megmozgató Gólyatábori sportkampány és az első ELTE Sport7 évnyitó sportrendezvény sikereiről.

A BEAC elnöksége megemlékezett Németh Angéláról, a klub utolsó olimpiai bajnokáról, aki idén augusztusban hunyt el.

A beszámolókat követően sor került a BEAC 2015. évi költségvetési tervének ismertetésére. A szakosztályok számításai alapján elkészült költségvetési tervet a BEAC elnöksége elfogadta.

Zaránd Péter, az ELTE EHÖK elnöke jelezte, hogy a 2015-ös évre az EHÖK a rektori pályázat keretein belül kívánja támogatni az ELTE hallgatóinak, csapatainak MEFOB szereplését.

Az elnökségi ülés döntött egy új szakosztály felvételéről, melynek értelmében 2015 decemberétől Erőnlét- és Fitnesz Szakosztály néven működik Gölöncsér Dániel és Répási Károly, korábbi ELTE sportösztöndíjasok vezetésével. A szakosztály várja a funkcionális edzéseket (TRX, kettlebell, köredzés, cross fit stb.) kedvelő hallgatókat és a BEAC más szakosztályainak sportolóit is. Első rendezvényük az ELTE-BEAC Erőderbi 2014.december 18-án az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén kerül megrendezésre.

Simon Gábor tájékoztatta az elnökségi tagokat, hogy a BEAC tárgyalásokat folytat a Tüskecsarnokot üzemeltető Nemzeti Sportközpontokkal. Az együttműködés célja, hogy a BEAC által nyújtott sportszolgáltatások elérhetőek legyenek a decemberben induló Tüskecsarnok sportcentrumában is, ezáltal a BEAC aerobik, funkcionálist tréning, jóga, spinning edzései az Infopark dolgozói, Újbuda polgárai számára is elérhetőek lesznek, vonzó, 21. századi körülmények között.

A BEAC elnöksége az ülés végén döntött a Pénzügyőr SE Teke szakosztályával való együttműködésről, mely lehetőséget nyújt az ELTE hallgatói és a BEAC sportoló számára, hogy a Pénzügyőr csapatának edzésein ismerhessék meg a sportágat és versenyezhessenek a magyar élvonalban.

Az ülés zárásaként Karácsony András invitálta a BEAC évzárójára az elnökség tagjait, ahol 2014. december 5-én a BEAC együttműködő partnereivel, a szakosztályok vezetőivel, edzőivel és az ELTE sportösztöndíjas hallgatóival, ill. az ELTE kari hallgatói önkormányzatának sport referenseivel közösen, egy karácsonyi évzáró keretén belül értékelik és búcsúztatják az évet.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech