MÜFIG Csapatkép Sporttelep 2022

Tüzes MÜFIGesek a vízen

2022. 06. 16.
MÜFIG Csapatkép Sporttelep 2022

A BEAC sportpályázatának köszönhetően 2022. június 10-én került megrendezésre az ELTE Kancellária Műszaki Főigazgatóságának Csapatépítő Sportnapja, amelyről Ecsedy Eszter tollából olvashattok.

A Sportnapot nagy várakozás előzte meg, mivel a szervezeti egységünk felépítéséből adódóan ritkán fordul elő, hogy minden Kollégánk egyszerre, egy helyen, együtt legyen jelen, hiszen a mindennapok során az ELTE valamennyi épületében képviseltetjük magunkat.

Tüzes MÜFIGesekként mindig aktív résztvevői vagyunk az ELTE Dolgozói Sporthetének, de a víz ezidáig ismeretlen terep volt a számunkra.

Bár a hetet heves viharok és esőzések jellemezték, mindvégig bíztunk abban, hogy pénteken ennek nyoma sem lesz és esőnapot sem kell majd választanunk.

Microsoft Teams image 21

Reggel 9 óra körül érkeztünk, majd egy gyors terepszemle, a welcome drink és a finomabbnál finomabb házi sütésű finomságok kóstolása után szorgos kis Főzőcsapatunk nekiállt az ebédünk elkészítésének, a bográcsos, zöldséges-gulyás levesnek. Bár tapasztalt szakácsaink körében némi riadalmat keltett az előző nap vásárolt hagyma mennyisége, hála a Vízisporttelep Gondnoknője gyors segítségének, megoldódott a probléma és semmi sem állhatott a Szakácsunk és lelkes Segítői útjába, az ebédünk visszafordíthatatlanul rotyogni kezdett a bográcsokban.

20220610 112929

A főzéssel párhuzamosan a Kollégáknak alkalmuk nyílt a Vízisporttelep nyújtotta lehetőségek kiaknázására. Elsőként a SUPozni vágyók szállhattak vízre Magyarország első SUP világbajnokával, a BEAC SUP vezetőedzőjével, Horváth Noémivel. Bár a csapatban még senki sem próbálta ezt a sportágat, Noémi szakszerű segítségének köszönhetően mindenkinek volt sikerélménye és többé-kevésbé szárazon megúsztuk a kalandot. :)

20220610 102050

A SUP túra után a kajak-kenué volt a főszerep, Meszesán György – végtelenül nyugodt, a kezdőkkel is türelmes – oktató felügyelete mellett. Rövid bemelegítés után lapátokat ragadtunk és vízre tettük hajóinkat, hogy megkerüljük velük a vadregényes Molnár-szigetet.

20220610 121851

Mire visszatértünk, az ebéd is elkészült, így mindenki asztalhoz ült és közösen elfogyasztottuk a bográcsban készült levesünket.

A Sportnap során az sem maradt program nélkül, aki nem tudott úszni. A BEAC különféle sporteszközöket biztosított a számunkra, illetve kihasználva a területi adottságokat, a Kollégák is magukkal hozhatták saját játékaikat, amelyek segítségével igazi közösségi élményben volt részünk. Ebéd után, illetve a vizes programok alatt is folyamatos volt a mozgás a Vízisporttelep füves területén.

20220610 122629

Érdeklődési körnek megfelelően – a teljesség igénye nélkül – lehetett ping-pongozni, tollasütőt ragadni, dartsozni, petanqueozni, de még a mölkky-t is ki lehetett próbálni.

Microsoft Teams image 6

Miután az esemény- és élménydús nap után kellőképpen elfáradtunk, a legénység utolsó tagjai este 19 óra magasságában hagyták el az ELTE Vízisporttelepét köszönjük ELTE, köszönjük BEAC felkiáltással! :)

MÜFIG Csapatkép Sporttelep 2022
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech