DSC 9267 2

Triplák és duplák: Vezetett, de végül féltucatnyi lett a különbség a BEAC és a Kecskemét között

2022. 12. 12.
DSC 9267 2

Az első félidőben komolyan megnehezítette, de a másodikban nem bírt a Kecskeméttel Béni Zoltán csapata.

Nem várt könnyű mérkőzés az ELTE-BEAC csapatára a Férfi Futsal NB1 15. fordulójában, hiszen a válogatott játékosokkal teletűzdelt, remek formáéban lévő, a tabellán 5. helyen álló Kecskemétet fogadta a Sport11 -ben. Béni Zoltán egy jó hangulatú, teljes kerettel készülhetett a találkozóra, hiszen egyetemistáink az előző fordulóban a klub történetének első győzelmét jegyezhették az NB1-ben a Rubeola ellen.

Enyhén szólva sem kezdődött rosszul a találkozó, egy szögletvariációót követően ugyanis Szekér Zoltán lőtte ki elemi erővel a rövidet (1-0), egy percre rá ugyanakkor már a vendégeknél volt az előny, előbb Sztojan Milovacs majd Bencsik Roland vette be Oswald kapuját (1-2). Ezt követően helyzetek sokkal inkább a kecskemétiek előtt adódtak, Öreglaki és Milovacs is a bal kapufát trafálta telibe, vagy éppen Oswald védett bravúrral, de Fülöp szemfüles labdaszerzésénél, egy kontratámadást követően a mieinket is csak centik választották el az egyenlítéstől.

DSC 9068 2

Szekér Zoltán bombagóljával a BEAC szerzett vezetést (Fotó: Simó Szabolcs).

Fél perccel a játékrész vége előtt aztán Hadnagy István húzott extrát, és kiszorított szögből a hosszú felsőbe bombázott (1-3). A fordulást követően aztán hamar pontot tett a lényegi kérdések végére a Kecskemét, egy szögletvariáció után előbb Hadnagy duplázott, majd Bencsik jegyzett mesterhármast, beállítva ezzel az odavágó eredményét (1-6), ám ezzel még nem volt vége, mert Hadnagy is triplázott és a vendégek román válogatott kiválósága, Mánya Szabolcs is bevette - ekkor már Juhász Jenő kapuját (1-8). Gémesi lőtt passzából Szini ugyan még szépített (2-8), de Milovacs találatával ismét hét volt a két csapat közti különbség, egészen az utolsó percig, amikor is Szekér is duplázott, kialakítva ezzel a végeredményt.

NB I, 15. forduló

ELTE-BEAC-Kecskemét 3-9

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Szekér Zoltán.

Cserék: Juhász Jenő (k), Kubitsch Kevin, Horváth Domonkos, Gémesi Áron, Szokoli Milán, Spáth Márton, Appl Kristóf, Fülöp Viktor, Panyi Kristóf.

Gólszerzők: Szekér, Szini illetve Bencsik (3), Hadnagy (3), Milovacs (2), Mánya.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech