305615757 473757704749223 2348533277175062734 n

Történelmi siker és álomfoci az NB1-ben: Nyolcat rúgott az ELTE-BEAC a Rubeolának

2022. 12. 05.
305615757 473757704749223 2348533277175062734 n

A klub történetének első NB1-es győzelmét aratták Béni Zoltán fiai.

Hatpontos mérkőzés várt az ELTE-BEAC csapatára a férfi Futsal NB1 14. fordulójában, hiszen a Rubeola otthonába látogatott. A csömöriek ezidáig öt pontot gyűjtöttek, amivel az utolsó előtti helyet foglalták el a tabellán – míg csapatunk sereghajtóként várta ugyan az összecsapást, de legutóbb Budaörsön az Aramis ellen is csak nüanszokon múlt a pontszerzés, és további bizakodásra adhatott okot, hogy egyetlen pontjukat éppen a Rubi ellen szerezték egyetemistáink. Béni Zoltán ráadásul több visszatérővel is számolhatott, többek közt Gémesi Áron, Kiss Gábor és Sajben Marcell is ott volt az utazó keretben.

A találkozó ötödik percében szöglethez jutott a BEAC, a főszereplő pedig éppen az említett duó volt: Kiss Gábor remekül gurított vissza Gémesi Áronnak, aki kíméletlen erővel zúdított a kapu jobb oldalába (0-1).

Az előny birtokában még magabiztosabban játszott a BEAC. Öt percre rá Szini László szerzett labdát a saját térfelén, majd egy remek szólót követően lőtt és bár Csikós hárított, a kipattanót Fülöp Viktor kotorta a kapuba (0-2). A vendégek vezetőedzője, Jenei Ottó ki is kérte idejét, ám ez különösebben nem hozott változást a mérkőzésben, sőt, az első játékrész végéhez közeledve Béni Zoltán csapata tudta növelni előnyét, amikor Kiss centerezésénél már csak Szininek adott passza volt tökéletesebb, a csapat kapitánya higgadtan gurította el a labdát Csikós lábai között (0-3). Jenei ismét időt kért, és öt a négy elleni játékra váltott, de most is a hazaik húzták a rövidebbet – vagy, ha úgy tetszik, a BEAC a hosszabbat – Oswald ugyanis nem engedte kigurulni a labdát az alapvonalon túlra, helyette inkább egész pályáról, kézből az üres kapuba emelt (0-4). A fordulást követően magasabb fokozatra kapcsolt a Rubi is, Rohrbeck helyzeténél az egyik pillanatban még Oswald védett óriási bravúrral, hogy aztán a másik oldalon Tóth passzát Spáth Márton váltsa gólra (0-5).

Gemospath

Gémesi Áron (a képen balra) és Spáth Márton (jobbra) is betalált a Rubeola otthonában (Fotó: Simó Szabolcs).

A 31 éves játékosnak ez volt az első gólja az NB1-ben. A folytatásban sem adták fel a csömöriek – akiket szurkolótáboruk is a végsőkig buzdított. Nyolc perccel a vége előtt elaludtak a cserélésnél a Rubeola-védők, Szekér Zoltán pedig ezt kihasználva, szemfüles módon gurított az üresen maradt kapuba (0-6). Néhány perccel később már hét volt a különbség, amikor Szekér szólója után Szokoli Milán – a múlt heti első NB1-es találata után – ismét bevette a kaput (0-7). Ezzel azonban még mindig nem volt vége, Gémesi lőhetett ismét simán egy szöglet után, Varsányiról azonban Szini elé pattant a labda, aki közvetlen közelről nem is hibázott (0-8). Béni Zoltánék a klub történetének első NB1-es győzelmét aratták.

NB I, 14. forduló

Rubeola FC-ELTE-BEAC 0-8

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Szini László (C), Fülöp Viktor, Szekér Zoltán, Tóth Dávid.

Cserék: Sajben Marcell (k), Gémesi Áron, Szokoli Milán, Spáth Márton, Dauner Kristóf, Kiss Gábor, Tarjáni Péter, Kovács Gergely, Panyi Kristóf.

Gólszerzők: Szini (2), Gémesi, Fülöp, Oswald, Spáth, Szekér, Szokoli.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

A BEAC Futsal NBI-es csapata az idei szezonban még két hazai mérkőzést játszik! Várunk minden érdeklődőt szeretettel!

Mérkőzések:

December 12- 20.15 | Helyszín: Sport11 Fitness & Squash (Budapest, Kánai út 2.)

December 19- 20.15 | Helyszín: Sport11 Fitness & Squash (Budapest, Kánai út 2.)

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech