Olympic sports basketball pictogram clip art 412434

Tisztes helytállás a női kosárlabda-bajnokság nyitófordulójában

2010. 09. 28.
Olympic sports basketball pictogram clip art 412434

A hazai sportéletben egyedülálló módon rajtolt el az idei NB. I-es női kosárlabda szezon. Az első forduló összes mérkőzése egy nagyszabású nyitónap keretében került megrendezésre hétvégén a Budapesti Olimpiai Centrum Népligeti Sportcsarnokában, ahol tisztesen helytállt csapatunk a bajnoki címre is esélyes SEAT Lami-Véd Győr csapata ellen.

Kosaras lányaink az első nap első mérkőzésén a bajnoki címre is esélyes SEAT Lami-Véd Győr csapata ellen léptek pályára és nem vallottak szégyent a lényegesen erősebb ellenféllel szemben. Egyesületünket és az ELTE-t a BEAC ügyvezető elnöke, Dr. Székely Mózes képviselte a szakosztály teljes vezérkara mellett.

„A lányoknak ez volt az első mérkőzésük. A tavalyi csapatunk szerkezetileg átalakult, center poszton újra a soraink közt tudhatjuk Bagi Melindát, aki az ELTE jogi karán tanul. Egy éves távollét után visszatért Kárász Linda és Szász Emese is, akik meghatározó játékosai voltak a csapatnak az elmúlt években. A francia női kosárlabda életben már hagyományos Nyitónap itthoni bevezetése remek kezdeményezés. A szombat este a bajnokságban szereplő összes csapat részvételével készült fénykép az összefogás szimbóluma lehet, amire egyébként nagy szüksége van a sportágnak.” – nyilatkozta az esemény után Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője.

A 2. fordulóban szerdán idegenben az MKB Euroleasing Sopron ellen lépnek pályára csapatunk.

NB. I - 1. forduló

BEAC-Ú;jbuda - SEAT Lami-Véd Győr 52-78 (12-27, 15-19, 15-13, 10-19)

SZÁSZ 11, Csicsai 10, Bagi 5, KÁRÁSZ 17, Zsámár 2
Cs.: Horváth E. 4, Cseh-Szombathy 2, Katona Sz. 1, Havasi -, Horváth Sz. -, Katona Zs. -, Magyar

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech