Dolgozo

Tenisz-, kosár- és focipályán oktattak az egyetemi-főiskolai tanárok és dolgozók!

2015. 04. 28.
Dolgozo

Tizenhat felsőoktatási intézményből közel kétszáz egyetemi-főiskolai oktató és dolgozó vett részt az ELTE Sport Kft. szervezésében második ízben megrendezett II. ELTE – Egyetemi-Főiskolai Dolgozók Sport Kupán.

Az ELTE Sport Kft. szervezésében második alkalommal került megrendezésre a Kupa az ELTE sportpályáin kispályás labdarúgás, kosárlabda és tenisz sportágakban. A Dolgozói Sport Kupát Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke nyitotta meg, ezután Kerékgyártó Gábor Újbuda Önkormányzat képviselője köszöntötte a részvevőket. Kispályás labdarúgásban 12 csapat, kosárlabdában 5 csapat, teniszben 9 csapat nevezett a Kupára. A rendezvény legfőbb célkitűzése: a hazai felsőoktatási intézmények oktatói és dolgozói számára egy olyan szabadidős sportesemény biztosítása, melynek keretein belül tovább erősödhet és mélyülhet az intézmények közötti kapcsolatrendszer.

A Kupa fővédnökei Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora, Dr. Hofmann Tamás Újbuda polgármestere és Szekeres Pál az EMMI SE elnöke, miniszteri biztos, védnökei Pálfia Zsolt az ELTE FDSZ elnöke, Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke, Dr. Bartha Csaba a MOB sportigazgató-helyettese és Dr. Szél Ágoston a SE rektora voltak.

Idén már öt ELTE-és csapat vett részt a Kupán! Kosárlabdában az ELTE „vegyes” csapata lett az első, a csapatot erősítette Egyetemünk kancellárja Dr. Scheuer Gyula, Pálfia Zsolt a Szakszervezeti Bizottság elnöke és Mihaletzky György a TTK volt dékánja. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar kispályás labdarúgásban és kosárlabdában is indult. A PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet oktatói tenisz csapattal vettek részt és az ELTE „vegyes” kosárlabda csapatában jeleskedtek. A Társadalomtudományi Kar kispályás labdarúgó kupán indult csapatával. Mindhárom sportágban magas színvonalú mérkőzéseken születtek meg az eredmények.

Kispályás labdarúgás:

  1. Corvinus Egyetem
  2. Budapesti Műszaki Egyetem
  3. BEAC
  4. Semmelweis Egyetem Fogorvos Tudományi Kar
  5. Wesley János Lelkészképző Főiskola
  6. XI. ker. Újbuda Önkormányzat
  7. Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar
  8. Testnevelési Egyetem
  9. ELTE Társadalomtudományi Kar
  10. ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
  11. Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

Gólkirály: Simon Gábor (BEAC) 8 góllal

Kosárlabdában:

  1. ELTE „vegyes”
  2. Corvinus Egyetem
  3. Szent István Egyetem
  4. MOB
  5. ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

Pontkirály: Fegyverneki Tamás (ELTE „vegyes”) 65 pont

Teniszben:

  1. Szent István Egyetem
  2. Budapesti Műszaki Egyetem
  3. MOB

Adogató király: Virág Ilona (ELTE Sport Kft.)

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak és játékosnak!

A Kft. ezúton is szeretne köszönetet mondani az idei Kupa támogatóinak az EMMI SE-nek és a Szent István Egyetemnek.

A Kupáról készült fotók megtekinthetők a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/pages/ELTE-Sport-Kft/158831444133314?fref=ts

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech