P1030266

Teljesítette kitűzött célját az ELTE sárkányhajó csapata

2020. 10. 30.
P1030266

2020.10.02-án Győrben került megrendezésre az Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Sárkányhajó Bajnokság, ahol a BEAC támogatásával az ELTE csapata is elindulhatott.

Az ELTE csapatával kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy a legénységet az idei tanévben toborozták a csapatvezetők! Így voltak olyan személyek, akiknek már volt sárkányhajós múltjuk és tapasztalatuk,valamint akadtak olyanok is, akik még csak most barátkoztak össze ezzel a sporttal a felkészülési edzések keretében. A csapat szervezőinek elsődleges célja egy olyan összetartó közösség kiépítése volt, amely képes lesz érdemi eredményt elérni a következő Sárkányhajó MEFOB-on.

A versenyen összesen hat legénység állt ki (BCE, PTE, SZE, SZIE, TE és az ELTE). A hat csapatból három (a PTE, a TE és a SZIE) nagyon erős ellenfélnek bizonyult. Az ELTE csapatának a Corvinus csapata jelentette az igazi kihívást, mivel nekik is összesen négy felkészítő edzésük volt, és a csapat összetételét tekintve hasonló fizikummal és sárkányhajós múlttal rendelkeztek.

A versenyen a kemény és fárasztó edzések meghozták az eredményt és azt a sikert, amit kitűztek magunk elé, hiszen mind a két versenyszámban (200m és 2000m) magabiztos negyedik helyezést ért el az ELTE, magunk mögé utasítva a Corvinus és a Szent István Egyetem legénységét.

20201002 152223

Gila Boglárka (csapatkapitány) a versenyt követően így nyilatkozott:

"A 2000 méteren mutatkozott meg leginkább, hogy mennyire összeszedett volt fejben a legénységünk. A mi kis kalandunk miatt vált igen izgalmassá ez a versenyszám a nézők számára, számunkra pedig felejthetetlenné. Ugyanis, a harmadik körünk végéhez érve - már majdnem befordulva az utolsó körünkhöz - a TE csapata mellénk ért. Azonban a TE csapatának ez volt az utolsó köre, ami számukra a táv végét jelentette, így ők nem eveztek tovább. Ezáltal mi nem tudtuk bevenni a kanyart, s a hely szűkössége miatt a part szélére sodródtunk. Azonban a csapat gyorsan felismerte és korrigálta a helyzetet, s nagyon hamar újra a kijelölt úton tudtunk tovább haladni anélkül, hogy a pozíciónkat elveszítettük volna.

Maga az esemény nagyon jól sikerült, hiszen a verseny zökkenőmentesen került megrendezésre, továbbá a hideg októberi napok ellenére csodás, napos idő várt minket Győrben. Az izgalmak és a váratlan akadály leküzdése pedig tovább fokozta a jó hangulatunkat. Ez az esemény kellő lelkesedést adott a csapatnak, hogy jövő májusban még eredményesebbek legyünk.

Ezúton is köszönöm a csapat nevében is a segítséget és a támogatást, amit kaptunk."

P1030082

Az ELTE csapatának legénylistája:

  1. Bánki Lilla
  2. Bereczki Csaba Nándor
  3. Bukovszky Bálint
  4. Csibor Péter Tamás
  5. Deák Anikó
  6. Farkas Ádám András
  7. Fedor István
  8. Gerstner Katalin
  9. Gila Zsuzsanna Boglárka (Csapatkapitány)
  10. Koncz Gergő
  11. Lesták Benedek
  12. Meszesán György
  13. Pusztai Klára
  14. Sándor Richárd
  15. Szécsi Nóra
  16. Tóth Kata Györgyi
  17. Uracs Pál
  18. Vámosi Dániel
  19. Varnyu Mihály
  20. Varnyu Richárd
  21. Városi Zsófia
  22. Vásárhelyi Márton Pál
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech