Legjobbjaink

Tarolt az ELTE-BEAC csapata a Budapest Maratonon!

2013. 10. 15.
Legjobbjaink

ELTE-s (futó)össztűz zúdult a hétvégi maratoni mezőnyére: férfi csapataink a dobogó legfelső fokaira állhattak fel, míg egyéniben a legjobb 16 hosszútávfutó közül 8(!)-an klubunk sportolói.

Lassan megszokottá válik, hogy a legnagyobb futófesztiválokon az ELTE-BEAC színeiben induló sportolók nagyszerű teljesítményekkel szerepelnek. Ez alól a hétvégi, 28. Spar Nemzetközi Maraton sem jelentett kivételt. A Városligetből rajtoló rendezvényen az ELTE-BEAC csapatát összesen 40 sportoló képviselte: a leghosszabb távon 23-an indultak, míg ugyanezt a távot stafétában további 16-an teljesítették.

Két éve az ELTE-ADSK csapata a Vasas ötéves hegemóniáját megtörve hódította el a férfi csapat bajnoki címet (Szabó Gábor, Beda Szabolcs, Pach Péter Pál – összidő: 8:00:28), így az egyéni teljesítmények mellett idén is hasonló célokkal vágtak neki sportolóink a maratoni távnak. Sőt, egyéniben is okkal bizakodhattunk (v)érmes eredményekben, hiszen az ELTE-BEAC Polythlon, Sashegyi Gepárdok csapatvezetője, Szabó Gábor nagyszerű formát mutatott az elmúlt hónapokban. Ugyanez a megállapítás a hölgyeknél Laluska Zsuzsa esetében számított megalapozottnak, aki szintén egyéni legjobbját kívánta megfutni a mostani versenyen. Minden várakozást sikerült felülmúlni: az ELTE-sek minden szinten uralták a dobogót.

Maraton OB-győztes csapatok 2013

Szabó Gábor (2:32:56) nagyszerű teljesítménnyel az abszolút harmadik helyen ért célba, míg a nőknél Laluska Zsuzsa (2:56:41) az összetettbeli ötödik helyen futott be. A nagy durranás egészen a férfi csapatverseny eredményhirdetéséig váratott magára: mind az első, mind a második helyet az ELTE-BEAC vitte el, míg a Honvéd triója csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az 'első számú' csapat tagjai: Szabó Gábor, Beda Szabolcs, Deli Gergő, összidejük: 7:45:00, míg a 'második számú' csapatunk tagjai: Kis Gyula, Pach Péter Pál, Komócsin Balázs összidejük: 8:03:41.

Végezetül jöjjön még egy kis adalék a versenyről! Az összetettbeli helyezések tekintetében a férfiaknál a legjobb 16-ba 8(!) sportolónk is befért. Még jobban árnyalja versenyzőink teljesítményét, hogy közülük négyen is 2:40 órán belüli időt repesztettek - mindezt egy közel 5000 fős maratoni mezőnyben! Ezek az eredmények újfent azt támasztják alá, hogy az ELTE-BEAC Polythlon Klubjában mozognak az ország legjobb hosszútávfutói.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech