Swiet

Tarolt a SWIETELSKY a II. ELTE-Infopark Kupán!

2014. 06. 18.
Swiet

Többek között a MOL, a Diego Óbuda és a a címvédő Lufthansa csapata is megmérkőzött az ELTE környezetében működő cégek számára kiírt tornán, amelynek nyitányán az aznap elhunyt Grosics Gyulára emlékeztek a játékosok.

2014. június 13-án pénteken került sor a II. ELTE - Infopark Kupára, amelynek elindításának céljai között szerepel, hogy az ELTE környezetében működő cégek élő kapcsolatba kerüljenek egymással és az egyetemmel is a sporton keresztül, és összemérhessék futballtudásukat a pályán. Az A-csoportban a GEA- EGI, a SWIETELSKY Magyarország és az újonc STRA-Ball ill. Diego Óbuda Kft. csatázott egymással, míg a B-csoportban a tavalyi bajnok Budapesti Lufthansa SE, a MOL Tuesday Finance,az ELTE és az újonc Evosoft lépett pályára. A torna fővédnöke Dr. Mezey Barna, az ELTE Rektora volt.

megemlA kupa napján a déli órákban elhunyt Grosics Gyulára, az Aranycsapat legendás kapusára, a Nemzet Sportolójára a nyitómérkőzések előtt egyperces néma gyászszünettel emlékeztek meg a csapatok.

A tornán több csapatban is volt válogatott, NBI, NB II.-es játékos szerepelt, akik immáron már csak szabadidejükben hódolnak a futballnak. Ez alapján várható volt, hogy a játék színvonalára nem lesz panasz.

Az A-csoportban, a tavalyi tornán az elődöntőig menetelő SWIETELSKY Magyarország magabiztosan játszott és megszerezte a csoportelsőséget. A második helyért nagy csatában volt a Diego Óbuda Kft. és a GEA-EGI. Manninger és Bajcsi vezérletével a GEA-EGI egészen közel volt a továbbjutáshoz, de végül az újonc III. kerületiek jöttek ki jobban egymás elleni eredményükkel. A csoport negyedik helyén a Strabag Magyarország, STRA-Ball csapata végzett.

A B-csoportban több meglepetés is született, mondhatni, hogy felborult a papírforma. A tavalyi győztes Budapesti Lufthansa SE és a MOL Tuesday Finance gyengébb napot fogott ki és a szerencsével is hadilábon állt, míg az újonc Evosoft és a tavaly gyengélkedő házigazda ELTE sikeresebben vívta meg csoport meccseit, így ők kerültek az elődöntőbe.

panorámaA SWIETELSKY 3-0-val kerekedett felül az Evosoft csapatán, míg az ELTE egy utolsó perces egyenlítéssel mentette 1-1-re a másik elődöntőt, ahol kiélezett büntetőpárbaj során jobbnak bizonyult a Kópis és Diósy vezette Diego Óbuda Kft. csapatánál.

Az ötödik helyet 2-1-es győzelemmel végül a MOL szerezte meg. Hatodik helyezett lett a GEA-EGI csapata.

cselloA bronzmérkőzésen, a Diego elődöntőjéhez hasonló forgatókönyv valósult meg, 1-1-es állás után büntetők döntöttek, most az Evosoft javára, ahol a négy gólig jutó Hedvich mellett Csapó is kiválóan játszott.

A döntőt meglepetésre az ELTE kezdte jobban, 1-0-ra is vezetett, de a SWIETELSKY úthengere simává tette a döntőt, a végére öt gólos különbség alakult ki, így 6-1-el lett az ELTE-Infopark Kupa győztese a SWIETELSKY Magyarország csapata.

A legjobb kapus díját az Óbuda hálóőre Tyukász Péter zsebelhette be, míg a gólkirályi címet az Evosoft játékosa Hedvich Balázs és a SWIETELSKY játékosa Banai Péter megosztva kapták, mivel mindketten 4-4 gólig jutottak.

A győztes csapat névsora: Töreky Ferenc, Ádám András, Aranyos Imre, Eke Balázs, Nagy László, Vajkai Péter, Peintler Tamás, Szabó Zsolt, Banai Péter, Magyar József, Rózsa Csaba

A torna sorozat folytatódik, 2014 őszén az ELTE-BEAC újra megszervezi a tornát, ahova várja továbbra is az ELTE vonzáskörzetében működő cégek csapatait, hogy közösen hódoljanak kedvenc sportáguknak, a labdarúgásnak.

A tornán készült képek elérhetőek az ELTE-BEAC Facebook oldalán és a galériában.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech