Atletika1

Találkozás a múlt kiváló BEAC-os atlétákkal

2011. 05. 03.
Atletika1

Atlétikai szakosztályunk mindig is fontosnak tartotta, hogy ápoljuk és őrizzük a hagyományokat, és soha ne feledkezzünk elel klubunk méltán híres atlétáiról. Természetesen már nagyon sokan itt hagytak minket, de közöttünk élnek azok is, akik az elmúlt évtizedek családtagjai, a mi BEAC-os egyesületünkben. Megható pillanat volt a közeli napokban lezajlott találkozás a régi és a mostani atléták között.

Kíváncsiak voltak hogyan működik atlétikai szakosztályunk, milyen eredményeink vannak az utánpótlás és felnőtt atléták körében. Volt miről beszámolnunk, miután az elmúlt 10 évben atlétáink megszámlálhatatlan sikert értek el, lettek Országos Bajnokok, Válogatottak, Világversenyek résztvevői, valamint amire rég volt példa, felnőtt versenyzőnk ebben az esztendőben a felnőtt világranglista 8. helyén szerepelt, valamint a Londoni Olimpiai szintet teljesítette. Természetesen az utánpótlás korosztályokban ugyanilyen komoly szintű eredmények születtek.

Az elmúlt évtizedben 150 Országos Bajnoki címnél is többet szereztünk, ami önmagáért beszél. Elérzékenyülve hallgatták a régiek ezeket az eredményeket, és személyesen találkozhattak azokkal az atlétákkal, akik az ő nyomdokaikba léptek. Ezután merült fel az a kérdés, hogy milyen most a szakosztály anyagi helyzete, és edzés körülményei. Épp a napokban tájékoztatott minket Dr. Székely Mózes ügyvezető elnök úr, melynek keretében elmondta, hogy az egyesület 2010-es évi költségvetése 3.8 millió forint volt. Ebből atlétikai szakosztályunk 2.1 millió forintot kapott. 1.2 millió forintot a pálya használatra kellett kifizetni, valamint 900 ezer forint volt Szabó Imre vezetőedzőnk minimálbére és annak járulékai. Ez volt szakosztályunk szerény költségvetése, amiért köszönet jár egyesületünk ügyvezetőjének, hiszen a költségvetés több, mint 50%-át ránk fordította.

A régi BEAC-osok elmesélték, hogy az ő idejükben évtizedekkel ezelőtt, jóval több volt, ami az atlétikai szakosztálynak jutott. Gratuláltak, és csodával határosnak tartották, hogy ilyen szerény körülmények között értük el ezeket az eredményeket. Ez a találkozó további erőt és hitet adott az előttünk álló feladatokhoz. Természetesen mi nem a csodákban, hanem az elvégzett munkában és a 113 éves múltunk erejében hiszünk.

Gerendási István
Szakosztály Igazgató

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech