DSC 7802 1

Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságon az Egyetemünk hallgatója

2018. 07. 16.
DSC 7802 1

A Finnországban július 17-21 között megrendezésre kerülő Tájékozódási futás egyetemi világbajnokságon Egei Petra, az ELTE PPK Sportszervező BSc hallgatónk képviseli az egyetemünket.

Egyetemi Világbajnokságokat (EVB) 1963 óta rendez az Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, kétévente, minden páros évben. A Finnországban július 17-21 között megrendezésre kerülő Tájékozódási futás egyetemi világbajnokságon Egei Petra, az ELTE PPK Sportszervező BSc hallgatónk képviseli az egyetemünket.

„Mivel számomra szokatlan, elég nehéz terepen fog zajlani a verseny, főleg a sprintre, vagyis a városi versenyre készülök. Tartok a tipikus finn mocsaras erdőktől, de remélem, hogy helyt állok majd és ki tudom hozni magamból a maximumot” nyilatkozta hallgatónk a világbajnokságra való felkészülés során.

Egei Petra számára a tájfutás egyfelől családi hagyomány („Már kisgyermek korom óta tájfutok, mivel a szüleim is ezt a sportágat űzték és űzik máig.”), másfelől az életének fontos részévé vált: „Úgy érzem azáltal, hogy sportolok sokkal kiegyensúlyozottabb életet tudok élni. Része a mindennapjaimnak, stresszesebb időszakban számomra nagyon sokat segít, ha el tudok menni edzeni egyet. Általában hétvégénként versenyekre járok, így nem marad túl sok idő a pihenésre, de nem bánom, mert mindig nagy élmény részt venni ezeken a versenyeken.”

Kétségtelen, hogy a tájfutás, mint sportág igazán izgalmas, hiszen sokszor embert próbáló körülmények között zajlik, komoly kihívás egy-egy futam. Amellett, hogy fizikailag nehéz, hiszen az erdő közepén kell futni, szellemi összpontosítást is igényel, mivel folyamatosan koncentrálni kell a térképre, hogy jó felé tájékozódjunk.

A sportszervezés/sportmenedzsment képzéssel nem könnyű összehangolni a rendszeres versenyszintű sportolást, mindazonáltal Petra számára ez is csak egy inspiráló kihívás: „Elég nehéz összehangolni a kettőt. Például vizsgaidőszakban vagy tanulósabb periódusokban sajnos kevesebb időm marad a sportolásra, edzésekre; azért ilyenkor is igyekszem mindig bezsúfolni egy futó vagy erősítő edzést, még akkor is ha másnap mondjuk vizsgázom.”

Az ELTE képviseletében versenyző hallgatónknak reményeink szerint eredményes, szakmailag gyümölcsöző versenyszereplésben lesz része.

A verseny hivatalos honlapja és bővebb információ: https://www.wuoc2018.com/

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech