Elte beac logo

Sportolj velünk! BEAC Labdarúgó szakosztály

2011. 06. 25.
Elte beac logo

Egy több mint száz éves egyetemi sportegyesület labdarúgójaként pályára lépni miért is jelenthet nagy élményt? Egy olyan szakosztály tagja lehetsz, melynek alakulását egyetemünk egykori rektora és névadója, Eötvös Loránd személyesen is nyomon kísért. Több válogatottat és szövetségi kapitányt adtunk a sportágnak, és alapítói voltunk a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. Most veled folytatódhat a történetünk…

Az 1898-ban alakult Budapesti Egyetemi Atlétikai Club még ugyanebben az évben, a legelsők között nyitotta meg kapuit az akkor még újdonságnak számító, de gyorsan népszerűvé váló futball kedvelői és az azt űzni szándékozók előtt. 1899 óta a BEAC hazája a Lágymányos, klubunk otthona a Bogdánfy utcai sporttelep. Az egyesület első nyilvános mérkőzésére 1901. március 3-án került sor az FTC II. csapata ellen. (Az eredmény 6-2 volt a BEAC javára!) A klub az 1926-ben megalakult MLSZ tizenhárom – mára, a Ferencváros és a Műegyetem csapata kivételével, megszűnt – alapító egyesületei között is helyet kapott. Az évtizedek folyamán klubunk négy válogatott labdarúgót és két szövetségi kapitányt adott a magyar labdarúgásnak. Csapatunk az első évtizedekben rendre a másodosztályban küzdött, 1924-ben megnyerve a kiírást; a következő évben, a profi és az amatőrbajnokság szétválásakor az utóbbi sorozatban indult. Buda mindig is az amatőr labdarúgás bázisának számított és számít ma is, a BEAC pedig ennek egyik fontos bázisa a mai napig.

Egyesületünk az utóbbi években a Budapest-bajnokság első-másodosztályában szerepel. A korábbi időszakok hagyományait újra felkarolva, két évvel ezelőtt második csapatunkat is elindítottuk a BLSZ küzdelmeiben. Első csapatunk jelenleg a BLSZ I/B., második csapatunk a BLSZ II. osztályában szerepel. Már jelenleg is vannak ELTE-sek szakosztályunkban, akik csapatainkat erősítik.

Jövőképünk, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem által biztosított körülmények között egy nagy tömegbázissal, aktív és lelkes hallgatókkal bíró sportegyesület egyetemi labdarúgócsapataként szerepeljünk a jelenleginél magasabb szintű bajnokságban. Ezért elsődleges célunk, hogy minél több, a labdarúgás iránt érdeklődő ELTE-hallgatót nyerjünk meg csapatunknak.

Rád is számítunk, ha kedvet érzel ahhoz, hogy (újra) pályára lépj, és egy jó hangulatú egyetemi közösség tagjaként csatlakozz edzéseinkhez.

Hívj minket mielőbb!

Bitai Zoltán
[email protected]
30/879-82-83

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech