1 2

Sportnapon az ELTE BTK Nyelvi Közvetítés Intézete

2019. 05. 29.
1 2

Az ELTE BTK újonnan önállóvá váló Nyelvi Közvetítés Intézete is megpályázta a BEAC Sportpályázatát, melynek köszönhetően egy kellemes csapatépítő nappal hozhatták közelebb az itt tevékenykedő két tanszék munkatársait.

Az ELTE BTK újonnan önállóvá váló Nyelvi Közvetítés Intézete is elnyerte a BEAC Sportpályázatát, melynek köszönhetően egy kellemes csapatépítő programmal hozhatták közelebb az itt tevékenykedő két tanszék munkatársait. Az ELTE Vízisporttelepen eltöltött napról Seresi Márta, az intézet oktatója számolt be:

"Idén tavasszal a szabadtéri programok szervezését megnehezíti a kissé szeszélyes időjárás. Ennek ellenére megpályáztuk az intézeti sportnap lehetőségét. Egyrészt, mivel most váltunk önálló intézetté a Magyar mint idegen nyelv és a Fordító és tolmácsképző tanszékek összevonásával, és a közös sportolás jó alkalomnak tűnt a két tanszék közötti ismerkedésre. Másrészt, mivel ez arra is jó alkalom, hogy szigorúan munkahelyi kötelezettségeinknek eleget téve nádasban evezhessünk, amikor mások a felvételi dolgozatokat javítják épp egy irodában.

Sajnos, volt, akit visszatartott a kalandtól, hogy egész reggel csendes makacssággal esett az eső, de aki nem rettent vissza egy kis víztől, azt bizony tízkor a sporttelepen verőfényes napsütés várta. Sajnos, a lelkes kemény mag nem volt elég ahhoz, hogy az állványról leemelje a mázsás súlyú sárkányhajót, így végül két könnyű kenuval indultunk a túrára.

A ráckevei Duna-ág csodaszép, nyugodt vizein eveztünk, szürke esőfelhők alatt, miközben kacsákkal és egyéb vízimadarakkal találkoztunk.

A vadregényes látvány hatására mind megállapodtunk abban, hogy kár lett volna kihagyni ezt az élményt – majd rögtön ezután kicsit gyorsabban kezdtünk lapátolni, mivel hatalmas zuhé szakadt a nyakunkba. Így a Dényi Bt. kedves felajánlásából származó sütemények jelentős részét már csak az eresz alatt álldogálva tudtuk elfogyasztani. De abban megállapodtunk, hogy a sportnapból mindenképpen hagyomány lesz.

Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat!"

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech