1 2

Sportnapon az ELTE BTK Nyelvi Közvetítés Intézete

2019. 05. 29.
1 2

Az ELTE BTK újonnan önállóvá váló Nyelvi Közvetítés Intézete is megpályázta a BEAC Sportpályázatát, melynek köszönhetően egy kellemes csapatépítő nappal hozhatták közelebb az itt tevékenykedő két tanszék munkatársait.

Az ELTE BTK újonnan önállóvá váló Nyelvi Közvetítés Intézete is elnyerte a BEAC Sportpályázatát, melynek köszönhetően egy kellemes csapatépítő programmal hozhatták közelebb az itt tevékenykedő két tanszék munkatársait. Az ELTE Vízisporttelepen eltöltött napról Seresi Márta, az intézet oktatója számolt be:

"Idén tavasszal a szabadtéri programok szervezését megnehezíti a kissé szeszélyes időjárás. Ennek ellenére megpályáztuk az intézeti sportnap lehetőségét. Egyrészt, mivel most váltunk önálló intézetté a Magyar mint idegen nyelv és a Fordító és tolmácsképző tanszékek összevonásával, és a közös sportolás jó alkalomnak tűnt a két tanszék közötti ismerkedésre. Másrészt, mivel ez arra is jó alkalom, hogy szigorúan munkahelyi kötelezettségeinknek eleget téve nádasban evezhessünk, amikor mások a felvételi dolgozatokat javítják épp egy irodában.

Sajnos, volt, akit visszatartott a kalandtól, hogy egész reggel csendes makacssággal esett az eső, de aki nem rettent vissza egy kis víztől, azt bizony tízkor a sporttelepen verőfényes napsütés várta. Sajnos, a lelkes kemény mag nem volt elég ahhoz, hogy az állványról leemelje a mázsás súlyú sárkányhajót, így végül két könnyű kenuval indultunk a túrára.

A ráckevei Duna-ág csodaszép, nyugodt vizein eveztünk, szürke esőfelhők alatt, miközben kacsákkal és egyéb vízimadarakkal találkoztunk.

A vadregényes látvány hatására mind megállapodtunk abban, hogy kár lett volna kihagyni ezt az élményt – majd rögtön ezután kicsit gyorsabban kezdtünk lapátolni, mivel hatalmas zuhé szakadt a nyakunkba. Így a Dényi Bt. kedves felajánlásából származó sütemények jelentős részét már csak az eresz alatt álldogálva tudtuk elfogyasztani. De abban megállapodtunk, hogy a sportnapból mindenképpen hagyomány lesz.

Köszönjük a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat!"

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech