Eo 20230123 CSA 4687

Sokba került kisbüntetők: Parázs csatában kapott ki a BEAC a ‘brazilosított’ Nyíregyháza ellen

2023. 01. 24.
Eo 20230123 CSA 4687

Végletekig kiélezett találkozón, az utolsó percekben szenvedett vereséget csapatunk a szabolcsiak ellen.

Berettyóújfalu elleni 3-1-es vereség ellenére egyértelműen jó passzban várhatta a Nyíregyháza elleni alsóházi rangadót az ELTE-BEAC csapata, ugyanakkor a csapat vezetőedzője, Béni Zoltán – aki kulcsemberei közül nem számíthatott az államvizsgájára készülő Szekér Zoltánra, illetve a belázasodó Dauner Kristófra sem – már a találkozó előtt is elmondta, hogy az Újpest mellett a szabolcsiakat tartja az alsóház legerősebb együttesének. Ráadásul a tabellán 8. együttes az átigazolási időszakban két brazil játékossal, Caíquével és Manecával erősítette meg keretét – jelezve, hogy a bennmaradásnál nemesebb célokért szeretnének küzdeni a rájátszásban. Utóbbi egyébként a a Bajnokok Ligája előző kiírásában 6 meccsen szerzett 8 góljával a sorozat mesterlövészeinek listáján a negyedik helyen végzett.

A találkozó első negyedében, kiegyenlített játék mellett mindkét csapat alakított ki helyzeteket, az egyik oldalon Tóth és Tarjáni, a másikon Maneca állt talán legközelebb a gólhoz, miközben Oswald több nagy védéssel segítette csapatát a gólvonal előtt. Hét perccel a félidő vége előtt aztán megtört a jég: Gémesi szerzett egy labdát a félpályánál, és mivel sem szabályosan, sem szabálytalanul nem tudták szerelni a védők, a kapuig gyalogolva a hálóba helyezte a játékszert. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a következő támadásból ugyanis Lakatos egalizált. Bő négy perccel a vége előtt Boros volt szemfüles egy szögletvariációt követően, kis góljával ismét vezetéshez juttatta csapatunkat, amely így előnyben vonulhatott a szünetre.

Eo 20230123 CSA 4523

Gémesi Áron (a képen balra) remek gólt szerzett, de két kisbüntetőt is elhibázott (Fotó: Csomos Attila).

A második játékrészből fél perc sem telt és jött a hidegzuhany, Maneca egalizált, csakhogy a 23. percben egy lecsorgó labdát Kiss értékesített, így újra a BEAC-nál volt az előny. Az utolsó etapra fordulva Kovács Erik egyenlített, Vadászi pedig ‘kisárgázta’ magát, miközben a BEAC az összegyűlt faultok miatt három kisbüntetőt is rúghatott, de egyiket sem értékesítette. Csakhogy a vendégeknek is volt belőle kettő, és bár Lakatos kísérletét védte Oswald, Kovácsét az utolsó percben már nem.

NB I, 19. forduló

ELTE-BEAC-Á Stúdió Nyíregyháza 3-4

Kezdőcsapat: Oswald (k), Gémesi, Szini, Tóth D., Tarjáni.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Boros, Vadászi, Spáth, Károly, Kiss, Lugosi.

Gólszerzők: Gémesi, Boros, Kiss, illetve Lakatos, Maneca, Kovács E.,Kovács R..

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech