Aron

Sérült bokával nyert Európa-bajnoki címet Szilágyi Áron!

2015. 06. 15.
Aron

Elszántságból is jelesre vizsgázott olimpiai bajnok hallgatónk a montreux-i vívó kontinensbajnokság fináléjában: az utolsó asszó során Áron a pást végébe szorult, elcsúszott, de felállt a padlóról, majd nem győzte adni a tiszta találatokat német riválisának.

Vívás:

Kitűnő vívás mellett elszántságból is jelesre vizsgázott Szilágyi Áron a montreux-i vívó kontinensbajnokság múlt hétfői versenynapján. Olimpiai bajnok hallgatónk a fehérorosz Szjarhej Sacsanyin 15:6-os, a belga Seppe Van Holsbeke 15:14-es, a francia Vincent Anstett 15:7-es és az orosz Alekszej Jakimenko 15:13-as legyőzésével jutott el a döntőig, amely nem nélkülözte a fordulatokat.

A finálé utolsó asszójának kezdetén 6:5-ös magyar vezetésnél a német Hartung akciója során Áron leszorult a pást végére, ahol el is csúszott. Ellenfele ekkor gyorsan kiegyenlített, a mi fiunk pedig ápolásra szorult, majd tíz percig kezelték a jobb bokáját. Úgy tűnt, hogy ez a kiesés rányomja bélyegét a döntőre.. A folytatásnál a német két gyors tussal meglépett: 6:8-as állásnál mehettek a felek az egyperces szünetre. A pihenő utáni első találatot ismét Hartung szerezte.

Áron azonban igazi sportemberként, újra képes volt elkapni az elvesztett fonalat. Nem kímélte magát: bátran kezdett el vívni, aminek köszönhetően egyre magabiztosabbá vált, 10:10-nél pedig már egyenlített is. Innen mindössze csak egy találatot kapott, miközben ő ötöt adott. Amint az a nemzetközi szövetség közvetítéséből kiderült, mindezt úgy tette, hogy továbbra sem volt rendben a bokája, egy-egy akció után sántikálva ment vissza a vonalra. A hősies küzdelemben végül 15:11-re nyerni tudott. Mindnyájan példát vehetünk hatalmas elszántságáról.

kapiÚszás:

Kapás Bogi aranyos hétvégéje Rómában! Két versenyszámban is elsőként csapott célba kivételes tehetségű hallgatónk a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat harmadik, befejező állomásán. A Hét Domb elnevezésű viadal nyitónapján Bogi az 1500 méteres gyorson állt rajtkőre, és 16:09:48 perces idejével a versenyszám idei nyolcadik legjobb idejét úszta. PPK-s hallgatónk versenykedve és lelkesedése a megmérettetés zárónapján sorra kerülő 800 méteres gyorson sem hagyott alább. Ugyan bő két másodperccel elmaradt országos csúcsától, de magabiztos csapásaival és 8:23:71 perces idejével könnyedén utasította maga mögé a riválisokat.

babosTorna:

Sikeresen selejtezett férfi csapatunk az I. Európai Játékokon! Hallgatónkat, Babos Ádámot is soraiban tudó válogatott triónk a nemzetközi viadal második és harmadik napján lépett porondra gyűrűn, talajon, nyújtón, ugrásban és korláton. Dudás Norbert, Szabó Nándor és a mi fiunk alkotta csapat összpontszámban 164.729 egységet ért el, amellyel a tizenharmadik legjobb eredményt sikerült produkálniuk a selejtezőben. Ádám korláton érte el a legmagasabb pontszámot (14.133), míg a többi elemben kiegyensúlyozottan teljesített. Válogatottunk tagjai közül egyedül a mi fiunknak van némi esélye a szerenkénti fináléra: jelenleg a döntő 4. számú tartalékaként számítanak a szervezők Ádámra.

(I. Európai Játékok, torna - férfi selejtező, csapatverseny): 13. Magyarország (Babos Ádám, Dudás Norbert, Szabó Nándor) 164.729

gepardokAtlétika:

A nagy hőség sem döntötte le a lábairól a Sashegyi Gepárdokat a K&H Maratonváltón! Deli Gergő, Beda Szabolcs, Varga Dániel, Komócsin Balázs, Balázs Levente és Beták Bence alkotta hatosfogatunk visszavágott a Dover csapatának és a második hely futottak be. A "Tehetségtelen vagányok" fantázianéven a félmaratoni mezőnyben induló női egységünk - Radák Juca, Mátrai Bettina, Pirastu Kovács Kitti - teljes mértékben rácáfolt a névválasztásra és a 8. pozícióban ért célba. Egyéni sikereknek sem maradtunk híján: Beda Szabolcs a dobogó középső fokára, míg Burucs Ferenc a legalsó fokára állt fel.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech