Aron

Sérült bokával nyert Európa-bajnoki címet Szilágyi Áron!

2015. 06. 15.
Aron

Elszántságból is jelesre vizsgázott olimpiai bajnok hallgatónk a montreux-i vívó kontinensbajnokság fináléjában: az utolsó asszó során Áron a pást végébe szorult, elcsúszott, de felállt a padlóról, majd nem győzte adni a tiszta találatokat német riválisának.

Vívás:

Kitűnő vívás mellett elszántságból is jelesre vizsgázott Szilágyi Áron a montreux-i vívó kontinensbajnokság múlt hétfői versenynapján. Olimpiai bajnok hallgatónk a fehérorosz Szjarhej Sacsanyin 15:6-os, a belga Seppe Van Holsbeke 15:14-es, a francia Vincent Anstett 15:7-es és az orosz Alekszej Jakimenko 15:13-as legyőzésével jutott el a döntőig, amely nem nélkülözte a fordulatokat.

A finálé utolsó asszójának kezdetén 6:5-ös magyar vezetésnél a német Hartung akciója során Áron leszorult a pást végére, ahol el is csúszott. Ellenfele ekkor gyorsan kiegyenlített, a mi fiunk pedig ápolásra szorult, majd tíz percig kezelték a jobb bokáját. Úgy tűnt, hogy ez a kiesés rányomja bélyegét a döntőre.. A folytatásnál a német két gyors tussal meglépett: 6:8-as állásnál mehettek a felek az egyperces szünetre. A pihenő utáni első találatot ismét Hartung szerezte.

Áron azonban igazi sportemberként, újra képes volt elkapni az elvesztett fonalat. Nem kímélte magát: bátran kezdett el vívni, aminek köszönhetően egyre magabiztosabbá vált, 10:10-nél pedig már egyenlített is. Innen mindössze csak egy találatot kapott, miközben ő ötöt adott. Amint az a nemzetközi szövetség közvetítéséből kiderült, mindezt úgy tette, hogy továbbra sem volt rendben a bokája, egy-egy akció után sántikálva ment vissza a vonalra. A hősies küzdelemben végül 15:11-re nyerni tudott. Mindnyájan példát vehetünk hatalmas elszántságáról.

kapiÚszás:

Kapás Bogi aranyos hétvégéje Rómában! Két versenyszámban is elsőként csapott célba kivételes tehetségű hallgatónk a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat harmadik, befejező állomásán. A Hét Domb elnevezésű viadal nyitónapján Bogi az 1500 méteres gyorson állt rajtkőre, és 16:09:48 perces idejével a versenyszám idei nyolcadik legjobb idejét úszta. PPK-s hallgatónk versenykedve és lelkesedése a megmérettetés zárónapján sorra kerülő 800 méteres gyorson sem hagyott alább. Ugyan bő két másodperccel elmaradt országos csúcsától, de magabiztos csapásaival és 8:23:71 perces idejével könnyedén utasította maga mögé a riválisokat.

babosTorna:

Sikeresen selejtezett férfi csapatunk az I. Európai Játékokon! Hallgatónkat, Babos Ádámot is soraiban tudó válogatott triónk a nemzetközi viadal második és harmadik napján lépett porondra gyűrűn, talajon, nyújtón, ugrásban és korláton. Dudás Norbert, Szabó Nándor és a mi fiunk alkotta csapat összpontszámban 164.729 egységet ért el, amellyel a tizenharmadik legjobb eredményt sikerült produkálniuk a selejtezőben. Ádám korláton érte el a legmagasabb pontszámot (14.133), míg a többi elemben kiegyensúlyozottan teljesített. Válogatottunk tagjai közül egyedül a mi fiunknak van némi esélye a szerenkénti fináléra: jelenleg a döntő 4. számú tartalékaként számítanak a szervezők Ádámra.

(I. Európai Játékok, torna - férfi selejtező, csapatverseny): 13. Magyarország (Babos Ádám, Dudás Norbert, Szabó Nándor) 164.729

gepardokAtlétika:

A nagy hőség sem döntötte le a lábairól a Sashegyi Gepárdokat a K&H Maratonváltón! Deli Gergő, Beda Szabolcs, Varga Dániel, Komócsin Balázs, Balázs Levente és Beták Bence alkotta hatosfogatunk visszavágott a Dover csapatának és a második hely futottak be. A "Tehetségtelen vagányok" fantázianéven a félmaratoni mezőnyben induló női egységünk - Radák Juca, Mátrai Bettina, Pirastu Kovács Kitti - teljes mértékben rácáfolt a névválasztásra és a 8. pozícióban ért célba. Egyéni sikereknek sem maradtunk híján: Beda Szabolcs a dobogó középső fokára, míg Burucs Ferenc a legalsó fokára állt fel.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech