15

Rektori feldobással vette kezdetét kosárcsapatunk mérkőzése

2016. 12. 06.
15

Az ELTE-BEAC – SZE Mosonmagyaróvár mérkőzés elején nagy megtiszteltetés érte a csapatokat, mégpedig, hogy a kezdő feldobást jelképesen Dr. Mezey Barna az ELTE rektora végezte el

November 28-án férfi kosárlabda csapatunk hazai pályán, a Tüskecsarnokban fogadta a Széchényi István Egyetem-Mosonmagyaróvár csapatát a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság legutóbbi fordulójában. A mérkőzés elején nagy megtiszteltetés érte a csapatokat, mégpedig, hogy a kezdő feldobást jelképesen Dr. Mezey Barna az ELTE rektora végezte el, tette mindezt természetesen egy ELTE-BEAC szurkolói pólóban.

A mérkőzést az eddigiekkel ellentétben végre nem álmosan kezdte az ELTE csapata, 6-0-val leptük meg a mosonmagyaróvári csapatot. A vendég alakulat csak 5 perc elteltével szerezte meg az első kosarát azt is büntetőből. Úgy látszott, ezzel a mosonmagyaróváriak vérszemet kaptak, gyorsan jött az egyenlítés, majd a vezetést is átvették. A megilletődött hazai csapat nem tudott ezzel mit kezdeni, így az első negyed 14-14-es állással végződött.
Szekeres Ábel jól forgatta a csapatát és ezúttal Czimer szerezte az ELTE-BEAC kosarait, de a vendég oldalról is mindig akadt valaki, aki a hátára vette a csapatot. A mérkőzés további részében egészen elhúztak a vendég egyetemisták, Varga Zsolt időkérésekkel és cserékkel próbálta felrázni csapatunkat.
A harmadik negyed végére sikerült ledolgozni a hátrányt és közelebb férkőzni az ellenfélhez, de ezúttal ez nem vezetett a mérkőzés megfordításához. A mosonmagyaróvári csapat szépen tartotta előnyét, majd a végén már teljesen széteső ELTE nem tudta meglepni a vendég csapatot.
A hazaiaknál Czimer, Bognár és Koncz bizonyult a legponterősebbnek, vendégeknél pedig Káli, Baruta és Joao Silva rukkoltak elő ponterős játékkal.
ELTE-BEAC - SZE Mosonmagyaróvár MOGAAC 71-82 (14-14, 15-27, 24-22, 18-19) Tüskecsarnok
Fotók: Vörös Tamás (ELTE Online)
Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech