DSC 2507

Rekordszámú résztvevő és Grand Champion cím a VI. Spring Open országos bajnokságon

2024. 04. 11.
DSC 2507

Április 6-án került megrendezésre a VI. Ludovika – ELTE-BEAC Spring Open országos bajnokság. A versenynek az elmúlt évekhez hasonlóan az impozáns Ludovika Aréna adott otthont, ahová 18 egyesület közel 500 sportolója érkezett, hogy a nemzetközi bírói panel előtt mutassa meg tudását.

A verseny megnyitóján, az ELTE-BEAC Cheerleading szakosztály vezetője Dr. Kovácsik Rita köszöntötte a résztvevőket, majd elsőként tartott bemutatót a nagyközönség előtt a Magyar Freestyle Pom és All Girl válogatott. A két válogatott csapatnak több ELTE-BEAC-os sportoló is a tagja, ezúton is sok sikert kívánunk nekik az előttük álló Európa- bajnokságon való szerepléshez.

A verseny első felében utánpótlás sportolóinké volt a főszerep, akik mind kiválóan teljesítettek a megmérettetésen! A BEAC Hajrá Csajok, a BEAC Mini Poms, a MOFE Mini és Youth dance team, valamint az Auth Vivien és Karlik Zsófia alkotta kettős mind a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

DSC 2846

Felnőtt groupstunt kategóriában az ELTE Limitless 8., az ELTE Golden Ladies 7., míg az ELTE Golden Girls 3. helyen zárta a bajnokságot a verseny legnépesebb kategóriájában.

Nagycsapatos kategóriában az ELTE All Girl és Coed Team szintén remekül teljesített, mindkét csapat nyakába aranyérem került. Fontos felkészülési verseny volt ez a csapatok számára, ugyanis május 18-20. között Európa legnagyobb versenyén az Elite Cheerleading Championshipen szállnak harcba a 2025-ös világbajnoki kvalifikációkért!

DSC 3021

Performance Cheer szakágban, freestyle pom páros kategóriában Székely Blanka és Komjáthy Katinka szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az ELTE Cheer Dance Team pedig nem csak az aranyérmeket, hanem a Grand Championnak járó kupát is hazavihette. Ez annyit tesz, hogy performance cheer szakágban az egész versenyen az ő gyakorlatukat jutalmazták a pontozóbírák a legmagasabb pontszámmal.

A versenyen bemutatót tartott a Szoó Regina és Fehér Barbara alkotta magyar válogatott kettős, akik jövőhét végén 2023 után ismét az amerikai kontinensre utaznak, hogy a világ legjobbjaival mérjék össze tudásukat!

Fotó: Simó Szabolcs

DSC 2482
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech