DSC 0898 1

Papírforma, semmi más: Brazil mesterhármassal fektette két vállra a Berettyó az ELTE-BEAC-ot

Az előzetes esélyeknek megfelelően mindhárom pontot elvitte Budapestről a négyszeres bajnok Berettyóújfalu.
2022. 10. 17.
DSC 0898 1

A tabellán elfoglalt helyezések és a történelmi múlt alapján, az Aramis, a DEAC, a Kecskemét és a Veszprém után ismét egy nehéz feladat várt csapatunkra a férfi Futsal NB1 hetedik fordulójában, hiszen a négyszeres bajnok MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadta a Sport11-ben. A találkozó előtt klubunk külön köszöntötte a lelátón helyet foglaló támogatóinkat, többek közt Újbuda alpolgármestere, Bakai-Nagy Zita, az ELTE rektori megbízottja, Szalay Krisztián, vagy az MLSZ Futsal szakági koordinátora, Mersich Péter is tiszteletét tette az eseményen.

Emellett a klub adott arra is, hogy valóban megünnepelje első osztályú tagságát, hiszen többek közt ingyen sörrel és ajándéktárgyakkal csábította ki a nézőket hétfő esti futsal-csörtére, melyet egyetemi csapatunk sereghajtóként, míg a hajdú-bihariak mindössze egy, az Aramistól elszenvedett vereséggel, negyedikként vártak.

A találkozó nem indult jól, mert Matheus Perreira már a harmadik percben bevette Hoffer Csaba kapuját (0-1). A játék képe a gól után sem változott, a hajdú-bihariak támadtak, Béni Zoltán csapata pedig igyekezett jól védekezni, a vonal előtt álló Hoffer többször is bravúrral mentette meg csapatát az újabb találattól. A játékrész közepén viszont már ő sem tudott segíteni, Takács duplázta meg a vendég együttes előnyét (0-2).

DSC 1143 1

A félidőben fellépett az ELTE CHEER TEAM is (Fotó: Simó Szabolcs).

A fordulást követően hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket a Trencsényi János csapata, Szabó Péter már a második percben eredményes volt (0-3). Alig tíz perccel a vége előtt Matheus duplázott (0-4) a végjátékban pedig mesterhármast jegyzett a brazil kiválóság. Innentől kezdve pedig mintha visszavett volna a tempóból a négyszeres magyar bajnok, amely relatíve könnyedén érvényesítette a papírformát.

Egyetemi csapatunk a következő fordulóban, jövő hétfőn a szintén kiesés ellen menekülő Nyíregyházához látogat majd.

NB I, 7. forduló

ELTE-BEAC-MVFC Berettyóújfalu 0-6

Kezdőcsapat: Hoffer Csaba (k), Gémesi Áron, Szini László (C), Tóth Dávid, Tarjáni Péter.

Cserék: Oswald Dániel (k), Spáth Márton, Kiss Gábor, Szokoli Milán, Szamosi Péter, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Dauner Kristóf, Appl Kristóf.

Gólszerzők: Matheus Perreira (3), Szabó Péter (2), Takács Zoltán.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech