Tisztelgés

Ötven éve hunyt el olimpiai bajnok sportlövőnk, dr. Prokopp Sándor

2014. 11. 05.
Tisztelgés

Az 1912-es stockholmi olimpián győztes sportlövő halálának 50. évfordulója alkalmából a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottságával tisztelgett a bajnok sírjánál.

A MOB halottak napi megemlékezése után a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottságával az 1912-es stockholmi olimpián győztes sportlövőnk, dr. Prokopp Sándor halálának 50. évfordulója alkalmából tisztelgett a bajnok sírjánál, a Farkasréti temetőben. Klubunk fennállása óta öt olimpiai bajnokot adott a magyar élsportnak: dr. Prokopp Sándor nyitotta a BEAC-os aranyérmek sorát.

Az Olimpiai Himnusz után Győr Béla MOA Tanácstag, a Hagyományőrző Albizottság vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük külön a bajnok fiát, Lászlót és unokáját, Dórát, majd felkérte dr. Jakabházyné Mező Máriát, a MOA főtitkárát, az Emlék és Hagyományőrző Bizottság tagját a megemlékezésre.

tisztA MOA főtitkára a sporteredmények mellett kiemelte a bajnok civil pályafutását és emlékhelyeit.

Az emlékszavak után a résztvevők egy-egy szál gyertyát és mécsest gyújtottak a bajnok emlékének adózva. A család részéről a bajnok fia, dr. Prokopp László megköszönte a MOB-nak, a MOA-nak és a jelenlévőknek, hogy édesapja emlékét ilyen szépen ápolják. Az Olimpiai Bajnokok Klubja, a MOB és a MOA koszorújának elhelyezése után a Magyar Himnusz hangjaival zárult a megemlékezés.

Forrás: mob.hu

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech