Elte next banner osztalykirandulas m thumb

Osztálykirándulás és sport a BEAC-cal a felsőoktatás világába

2024. 04. 12.
Elte next banner osztalykirandulas m thumb

Kampusztúra, tárlatvezetés a Petőfi Irodalmi Múzeum és az ELTE Természetrajzi Múzeum gyűjteményeibe, valamint játékos sportvetélkedő a BEAC-cal: egyebek mellett ezekből a programokból áll az az egynapos osztálykirándulás, amelynek során a középiskolások bepillanthatnak a főváros neves intézményeinek kulisszái mögé és képet kaphatnak arról, milyen érzés egyetemistának lenni Budapesten. Az ELTE Next idén nyáron hat középiskolás osztályt visz el egy-egy ingyenes kirándulásra.

Különleges budapesti osztálykirándulásra hívja a fiatalokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A középiskolásoknak szóló ELTE Next programba jelentkező 9-11. évfolyamos osztályok május 6. és június 21. között egynapos, ingyenes kirándulásra kapnak meghívást, a tervezett program részeként az ELTE átvállalja az útiköltséget és a budapesti közlekedés költségeit is. A diákok kampusztúrákon, játékos formában ismerkedhetnek meg az ELTE-vel, az egyetem épületeinek titkaival és egyedülálló élményeket szerezhetnek Magyarország legnagyobb felsőoktatási intézményében. A programhoz a Petőfi Irodalmi Múzeum is csatlakozott.

A reggeli érkezés után a diákok először a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatnak el, ahol a délelőtt folyamán megtekinthetik Az álom vége? Klímaváltozás az ember tragédiájában és ma” című tárlatot, valamint a Költő lenni vagy nem lenni” című állandó Petőfi-kiállítást. Ezt követően az ELTE Bölcsészettudományi Karnak, illetve a Gazdaságtudományi Karnak is otthont adó Trefort-kerti kampusz felfedezésével folytatódik a nap, melyet az ELTE Lágymányosi kampuszán biztosított ebéd követ.

Délután a ELTE Természetrajzi Múzeum Ásványtára és a Biológiai Gyűjtemény nyílik meg a kirándulók előtt, akik megcsodálhatják a több száz év alatt összegyűjtött természeti kincsekből álló különleges kiállítást. A nap utolsó programjaként a több mint 125 éves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) sportolói egy játékos sportversenyt szerveznek a szabadban, amelynek keretében a diákok betekintést nyerhetnek az egyetem által kínált sportolási lehetőségekbe.

Az osztálykirándulásról minden fiatal egy-egy értékes, az ELTE Eötvös Kiadó által felajánlott ajándékcsomaggal térhet haza, benne egy választható, a 2024-es érettségi követelményeknek megfelelő Érettségi Előkészítő könyvvel. A legaktívabb diákok ezen kívül további nyereményekben is részesülhetnek a nap során.

A programba április 30-ig várják a középiskolai osztályok jelentkezését az ország bármely pontjáról. Ahhoz, hogy egy osztály versenybe szállhasson az ingyenes osztálykirándulásért, legalább 15 főnek kell jelentkeznie az ELTE Next közösségbe, majd az ott elérhető jelentkezési lapot kitöltve és hitelesítve visszaküldeni [email protected] címre. A nyertes osztályokat sorsoláson választják ki.

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech