20220629 211602

Nyári programok az ELTE-BEAC Tánc szakosztályával

2022. 07. 08.
20220629 211602

A BEAC Tánc szakosztálya júniusban számos táncos programot kínált az érdeklődők számára. A rendszeres tánc edzéseket június közepéig volt lehetőségük látogatni a táncosoknak, de ezután se volt megállás.

A szakosztály oktatói egy 4 napos táncmaratonnal készültek, ami a hónap végén került megrendezésre. A tánchét alatt az érdeklődők 4 stílusban is kipróbálhatták magukat: fúziós hastánc, hip-hop, néptánc és moderntánc (két szinten).

Az ELTE Argentin Tangó a szorgalmi időszakon túl nem szokott táncórákat tartani, azonban most júniusban az oktatók, Balogh András és Hönich Heléna készültek egy nyári intenzív nappal, amit kifejezetten az elmúlt tanévben kialakult közösségnek szerveztek. A három órás kurzuson volt elég idő a tánctechnika finomítására és a zeneiség elmélyítésére is. Emellett új, eddig nem tanult figurákat is elsajátíthattak a középhaladó tangósok. A kurzus vége szabad tánccal, kötetlen gyakorlással zárult.

Tangocsop

Molnár Ági, a ELTE Oriental Hastánccsoport vezetője egy 90 perces óra keretében vezette be az érdeklődőket 4 különböző fúziós tánc rejtelmeibe is: a samba, a salsa, a flamenco és az amerikai törzsi tánc került terítékre. Az igen élvezetesen komponált koreográfiák elsajátítását minden tánc előtt izgalmas ismertető előzte meg a táncok történetével kapcsolatban.

Juhász Gábor, az ELTE Néptáncegyüttes oszlopos tagja és az ​​ELTE Néptáncegyüttesért Alapítvány volt kuratóriumi elnöke, aki nem mellesleg az együttes legrégebbi aktív táncosa is, szintén egy 90 perces órát tartott a tánchét keretében. Gábor a 90 perc alatt Magyarország különböző tájaira kalauzolta el a táncosokat. A moldvai és szatmári táncok mellett az érdeklődők belekóstolhattak a cigánytánc világába is. A legnagyobb kihívást minden bizonnyal a kéz-láb függetlenítő gyakorlatok jelentették, a körtáncok pedig tökéletes keretet adtak az órának.

A hip-hop szerelmesei se maradtak tánc nélkül. Juranits Rita, az ELTE Hip-hop vezetője két 90 perces órát is tartott a 4 nap leforgása alatt. Az órákon a rövid, de annál intenzívebb bemelegítést és erősítést követően Rita a house stílust ismertette meg a táncosokkal. Néhány alaplépés elsajátítása után a táncosoknak lehetőségük nyílt megtanulni egy izgalmas és pörgős koreográfiát is.

291451507 1224090065029320 6349818094366714714 n

A 4 napos eseményen a táncosok kezdő és középhaladó szintű moderntánc órákból is tudtak választani. Az ELTE Moderntánc oktatói, Lang Timi és Wéber Edi, külön-külön kétszer 90 perces órákat tartottak az érdeklődőknek. Timi óráira előképzettség nélkül, teljesen kezdőként is lehetett jelentkezni, míg Edi az óráira korábbi táncosait, illetve modern-és/vagy balett alapokkal már rendelkező táncosokat várt. Mindkét szinten a bemelegítést követően alkalmuk nyílt a táncosoknak elsajátítani egy-egy koreográfiát.

A szakosztály több csoportja is nyári táborokra készül jelenleg, majd a táborok után pihenés és feltöltődés fog következni, hogy ősztől újult erővel tudják belevetni magukat az edzésekbe.

A cikket írta: Gergely Viktória Petra

20220629 211602
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech