Korkep mix cik Robi

Nincs okunk a fagyos hangulatra: csapatsikerek jégen, futsal- és kosárpályán

2017. 01. 18.
Korkep mix cik Robi

Európa-bajnokságon való szereplés, bajnoki meccsek, felkészülési torna, egészségnépszerűsítő kampány színesíti a vizsgaidőszak közbeni hírszegény hétről készült beszámolónk!

A nagy mínuszokban sem áll meg a sportélet klubunknál! Kosárlabda és futsal szakosztályunk elmúlt heti szereplése szinte minden mutatóban megegyezik: 4-4-bajnoki, 2-2 győzelemmel és vereséggel a mérlegen. Fájó módon mind az NB I.-es női kosarasaink, mind az NB II.-es férfi futsalosaink egy rangadónak beillő összecsapáson maradtak alul. A gól-és kosárzáporról szóló hírkavalkádunkat ezúttal a magyar gyorskorcsolya váltó Torinóban elért Eb-4. helyezése, valamint sport- és egészségnépszerűsítő kampányunk aktuális eseménye, a Testközelben című előadás teljesíti ki.

Egészségfejlesztés

Nehezen teszed meg az első lépést, hogy elköteleződj a rendszeres mozgás mellett? Nincs megfelelő motivációd, hogy sportolj? Szeretnéd megtenni az első lépést, de nem tudod, milyen mozgásforma számodra az ideális? Rendszeresen űztél egy sportágat, de mára felhagytál vele? Sport- és egészségnépszerűsítő kampányunk Kapás Boglárkával közösen megtett első lépését újabb követi: Testközelben címmel szervez előadást klubunk, továbbá az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara. Elsődleges célközönségül az egyetem dolgozóit szólítja meg január 25-ai rendezvényünk, amelynek az ELTE PPK Kazinczy utcai épülete ad otthont. Az előadások több rendkívül fontos témát is érintenek: ízelítőt és kedvet adnak a sportos, mozgással teli élethez. A testi tudatosságtól kezdve az életmódváltáson és a mozgás élettani hatásán át a szabadidősportok ismertetéséig számos lényeges és népszerű kérdésre is kitérnek.

beachu_cover

Futsal

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) Romhány SE – ELTE-BEAC 4-2

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport) Airnergy FC – ELTE-BEAC 2-1

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport) Törökbálinti FS – ELTE-BEAC 0-3

(férfiak U20 – NB II., Észak-nyugati csoport) Lukács DSE Győr – ELTE-BEAC 1-6

Gyorskorcsolya

Lecsúsztak a dobogóról Burján Csabáék! Az előzetesen esélyesnek számító magyar férfi váltó egy bukást követően negyedik helyen ért célba a gyorskorcsolyázók torinói rövid pályás Európa-bajnokságán. A Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, és az ELTE-s Burján Csaba összetételű magyar csapat a táv feléig együtt haladt a rivális hollandokkal, oroszokkal és olaszokkal. Féltávnál matematika szakos hallgatónk, Burján Csaba vette át a stafétát, aki hibázott az egyik kanyarban és elesett. 5000 métert követően kvartettünk 7:05.772 perces eredménnyel ért célba a január 15-ei kontinensviadal fináléjában.

burjan

Kosárlabda

Küzdelemből jelesre vizsgáztak: újabb élmezőnybe igyekvő rivális dolgát nehezítették meg Balogh Judit vezette kosaras hölgyeink. Élvonalbeli együttesünk az NB I. legutóbbi fordulójában a nemzetközi kupában is megmérettetett PEAC-Pécs otthonában lépett parkettre. Kettősük őszi odavágója drámai végkifejlettel és a mecsekaljaiak minimális arányú sikerével véget érő összecsapása ezúttal is szoros mérkőzést ígért. Aki a nyitónegyed közepén kapcsolódott a meccsbe, akár azt gondolhatta, hogy PEAC-Pécs – Süle Krisztina találkozót rendeztek a Lauberben. A hetedik percig kizárólag csapatkapitányunk szerzett pontot: 10 egységével egymaga tartotta a lépést a hazaiakkal. De egymaga nem bírta sokáig: a felvonás utolsó pillanataiban többször is alulmaradtak lányaink a palánk alatt vívott párharcokban, így a negyed végére meglépett ellenfelünk. Hasonló mederben folytatódott a második periódus: vetélytársunk a litván légiós vezérletével egy 22-6-os szériát repesztett, amelynek hozományaként pillanatok alatt 20 pont választotta el a feleket egymástól. Süle Krisztina és Pál Szandi triplái ímmel-ámmal kozmetikázták hátrányunkat.

Az első félidő ponterős játékát váratlanul egy kosárszegény harmadik negyed váltotta. Bár Barnai Judie harcossága révén megszülettek első pontjaink a center pozíciójából is, de a tíz perc alatt elért tizenegy, illetve hat egységre egyik gárda sem lehetett büszke. A záró periódusban egy bátor, kezdeményező, játékos ELTE-BEAC érkezett a parkettre: sorra érkeztek a centerből hiányolt kosarak, továbbá Gocsman Ágota 12 perc alatt elért két hárompontosával és két sikeres középtávoli dobásával remekül szállt be a meccsbe. Ágota második triplája 69-58-nál egy pillanatra feléledt a remény, de a hosszú hajrát indító pécsiek elvarrták az utolsó szálakat is és tizenöt pontos különbséggel húzták be a találkozót. A nyolc ponttal megnyert utolsó negyed ugyanakkor azt mutatta, hogy a lányok küzdésből, lelkesedésből jelesre vizsgáztak, így emelt fővel távozhattak a Lauber parkettjéről – no meg azzal az érzéssel, hogy az utolsó negyed teljesítményére bátran lehet építkezni a jövőben.

Benne leszünk a Tv-ben! Az év első hetében az M4 stábja csapatunkról forgatta a Ziccer! magazin aktuális adását. A mintegy félórás műsorban szó esett egyetemi kötődésünkről, a 90-es bajnokcsapatról és természetesen a jelenlegi csapatainkról is.

sopron-hazai

(nők – NB I.) PEAC Pécs – ELTE-BEAC Újbuda 76-61 (22-14, 26-16, 11-6, 17-25)

Izgalmak nélkül: magabiztos győzelemmel meneteltek tovább fiataljaink! Az Amatőr Nemzeti Bajnokság Nyugati csoportjában vitézkedő U23-as csapatunk a Dávid Kornél Akadémia legjobbjait fogadta, és a székesfehérvári odavágó eredményéből kiindulva izzadtságmentes mérkőzés várt lányainkra. A nyitónegyed igazolta a papírformát: a szokatlanul magas kezdősorunk sorra szállította a pontokat és a cseréink is jól szálltak be a meccsbe. 16 pontos előnyt "hajigáltak össze" hölgyeink, akik váratlanul megtorpantak a második felvonásban. Eladott labdák, kimaradt ziccerek tarkították játékunkat, így a vendégek a félidő végére visszakapaszkodtak a lélektaninak számító tíz pontos határon belülre. A nagyszünet után hölgyeink sebességi fokozatot váltottak, érvényre juttatták a felek közti tudáskülönbséget, ami impozáns statisztikai mutatókkal társult. Gocsman Ágota ott folytatta a pontgyártást, ahol szombat este Pécsett abbahagyta (19 pont), Barnai Judie neve mellé dupla-dupla került (13 pont, 12 lepattanó), László Boróka 17 pontja mellé 4 blokkot osztott ki, míg Suppán Anna hibátlan(!) mezőnybeli dobószázalékkal szerzett 16 pontot és még 10 lepattanót is.

Győzelem a parketten túlról: a Versenybizottság múlt heti tájékoztatása alapján szakosztályunk kapta meg a dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjének rendezési jogát! A január végi négyes döntőnek a Gabányi László Sportcsarnok szolgál otthonául, ahol a Nyíregyházi Kosársuli, a Bajai NKK, a TFSE és U23-as együttesünk vív meg egymással.

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 94 -51 (30-14, 12-19, 25-12, 27-6)

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) Zuglói Sasok – ELTE-BEAC 47-63 (9-19, 11-12, 23-17, 4-15)

(nők – Budapest Bajnokság 'A' csoport) BEAC Muff– ELTE-BEAC 56-54 (11-14, 14-11, 16-15, 15-14)

Labdarúgás

Hózápor helyett gólzápor: háromszor álltak talpra labdarúgóink a Téli Nagypályás Torna elitligájában! Újabb komoly erőpróba várt Szabó András irányította együttesünkre a felkészülési torna második játéknapján. Az Unione FC elleni vereséget követően az ugyancsak BLASZ I.-ben vitézkedő Testvériség SE ellen léptek pályára a Siketek Sporttelepen. Semleges nézők számára kiválóan indult a találkozó: a hatodik percben már 1-1-es állást regisztrált az eredményjelző. Ez a támadó felfogás jellemezte a csapatokat a hátralevő játékidőben is. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk: ezt előbb a magasabb osztályban jegyzett riválisunk használt ki, majd az első félidő csattanójául fiaink újra egyenlítettek. A térfélcsere mindkét oldalon sorcserével párosult, és a fennforgásból kis híján a BEAC profitált: egy kapusbravúr hiúsította meg, hogy a mérkőzés folyamán először a mieink szerezzék meg a vezetést. Mire felocsúdtak játékosaink, addigra már ismét a kapunkban táncolt a labda. Megint Szabó András legényeinek kellett az eredmény után futniuk - és siker koronázta fáradozásaikat. Tíz perccel a lefújás előtt egy szögletrúgást követően már harmadjára mattoltuk a Testvériség SE-t. Végeredmény: hat gól, testvéries elosztásban.

10

(férfiak – Téli Nagypályás Torna, 1. forduló) ELTE-BEAC – Testvériség SE 3-3 (2-2)

Röplabda

ferfi-ropi-ii

(férfiak – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) ELTE-BEAC – DRAGON SC 3:0 (25-12, 25-15, 25-22)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech