Beac női kosár

Nem maradtak hoppon kosaraink a női Hepp-kupában!

2013. 12. 16.
Beac női kosár

Egyedüli amatőr csapatként jutottak kosaras lányaink a Hepp kupa négyes döntőjébe. A kecskemétiek csupán a kupamérkőzés második félidejében nőttek fel a feladathoz.

Női kosárlabda (amatőr női NB I.): Kupasikerrel feledtették Balogh "Bubu" tanítványai a Pécs elleni váratlan bajnoki vereséget! A Hepp-kupa sajátos lebonyolítási rendszerének köszönhetően ismét idegenben lépett pályára együttesünk, ráadásul a pénteki edzésen súlyos kézsérülést szenvedő Guti Alexandra nélkül. A Hírös városban lányaink már a találkozó elején egyértelműsíteni kívánták továbbjutási szándékaikat, s ennek megfelelően az első negyed végére már 10 pontosra duzzadt a két csapat közötti különbség. A folytatásra sem változott meg a játék képe: csapatunk szinte minden érdemi mutatóban - dobószázalék, lepattanó, assziszt, szerzett labdák - a vendéglátók fölé nőttek, így a félidő végére 19 pontos fór alakult ki. A hazaik számára ugyan némi részsikert jelenthet az utolsó negyed megnyerése, ám a Dávid és Góliát jellegű kupacsatározásban ezúttal nem borultak az erőviszonyok.

Kecskeméti Kosárlabda Club – ELTE-BEAC Újbuda 53-69 (11-21, 9-18, 14-17, 19-13)

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda (MEFOB): A legutóbbi fordulóban fővárosi rangadóra került sor: női csapatunk a TF legjobbjaival mérkőzött meg. Az első negyed kifejezetten jó játékot hozott, a bátran, ügyesen kosarazó vendégek Wiesner vezérletével kifejezetten jól tartották magukat. Ezt követően azonban már kevés ellenállást tudott kifejteni együttesünk, érződött, hogy a TF jobb, összeszokottabb csapat. Támadásban sem igazán tudtak kibontakozni a vendégek, a hazai együttes pedig a Magyar, Németh, Sándorfi trió eredményességének köszönhetően fokozatosan húzott el riválisától. Összességében nagy fölénnyel, közel 40 pont különbséggel nyerte a TF a fővárosi csapatok ütközetét a jól kezdő, s végig küzdő, ám igen gyengén, mindössze 15%-kal dobó ELTE BEAC-cal szemben.

TFSE – ELTE-BEAC 74-35 (17-13, 18-7, 18-5, 21-10)

Férfi kosárlabda:

ELTE-BEAC – Kőbányai Darazsak 86-69

Futsal (fiúk): Az Ifjúsági Sepsi győzelmével ért véget a hétvégén az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége által már 24. alkalommal megrendezett Erdélyi Labdarúgó Diákkupa. A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezett futsaltorna döntőjében a háromszékiek az ELTE-BEAC futsalosait győzték le 4–1-re. A módosított teremlabdarúgó-szabályok szerint rendezett tornán a húsz csapatot négy ötfős csoportba sorsolták, innen az első négy jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Fiaink másodszor jutottak döntőbe az ELDK-n, a hétvégi tornán fegyelmezett védekezéssel hívták fel a figyelmet magukra, a fináléig hét mérkőzésén csupán két gólt kaptak, az egyenes kiesési rendszerben olaszosan meneteltek, egygólos sikereket arattak. Az elődöntőben az Udvarhelyi ’69 együttesével a harminc perc alatt nem tudtak dűlőre jutni, így büntetőlövésekkel döntötték el a továbbjutást, a hazaiak itt kétszer is hibáztak. Az Ifjúsági Sepsi is csoportelsőként jutott tovább, de sokkal könnyebben menetelt a döntőig, mint ellenfele, hiszen a nyolcaddöntőben 4–0-ra, a negyeddöntőben 5–3-ra, míg az elődöntőben 6–1-re nyert. Az ELDK fináléjában látszott, hogy az ELTE játékosai fáradtak voltak, az Ifjúsági Sepsi – keretében több sepsiszentgyörgyi teremlabdarúgóval – pedig folyamatos nyomást gyakorolt a védelemre, végül magabiztosan, 4–1-re nyerte a döntőt.

Az ELDK-ról írt cikk teljes terjedelmében a Székelyhon internetes portálon olvasható!

(NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – Dream Team

Futsal (U17): A Déli csoport Vecsésen lejátszott mérkőzésein Árendás Tamás irányította fiataljaink váratlan vereséget indítottak: a tabellán mögöttük kullogó Tolna-Mözs csapata kétgólos sikert aratott, ám ezt követően beindult a BEAC-henger. Előbb a jelenlegi listavezető hazaiakat fektette két vállra egy végtelenül izgalmas mérkőzésen, majd a bajnokság végén tanyázó szegediek hálóját 11 góllal pakolták meg. Ezen eredményekkel fiaink továbbra is a dobogó legalsó fokán állnak, ám a Fradival szemben csupán 1 pont hátrányuk van, míg a vecsésiekkel szemben 3 egység és 2, még le nem játszott mérkőzés hátrányban állnak.

Tolna-Mözs – ELTE-BEAC 2-0

ELTE-BEAC – Ferihegy Vecsés 4-3

UTC Futsal Team Szeged – ELTE-BEAC 3-11

Futsal (lányok): Pontmentés az évzárón! Az NB I. 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a Kénoszt Ferenc edzette hölgyeink a szomszédvár legjobbjait fogadták az Éjszakai Sport másnapján a BEAC Sportcsarnokban! Az összecsapás döntő részében a küzdelem és a harcias mentalitás dominált, amelyből a nagy rivális BME együttese jött ki jobban: az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, majd a fordulást követően tovább növelték előnyüket. A mieink az idény során többször is bizonyították rátermettségüket az élvonalban maradásra - ezúttal is sikerült ezt érvényre juttatniuk. A hajrában együttesünk sportösztöndíjasa, Pfundtner Vivi megrázta magát és előbb szépített, majd két perccel a dudaszó előtt kiegyenlített. A döntetlennel lányaink a 9. helyen telelnek a tízcsapatos pontvadászatban, ám a középmezőnyt jelentő 6. helytől alig 5 pont választja el őket.

ELTE-BEAC – BME Docler Akadémia 2-2

Röplabda (lányok): A Budapest Bajnokságban első osztályában játszó női csapatunk vasárnap a tavalyi győztes Budai XI. "A" vendégeként próbálhatta ki magát. A kezdeti megilletődöttség után lányaink végig bátran játszottak, amelynek eredményeként sikerült is egy szettet elcsípniük az ellenfél elől. A játékunkat a bátor támadás és az átlagosnál jobb blokkstratégia jellemezte, amivel sikerült kizökkenteni a rutinos csapatot. Mindemellett a cseréket is taktikusan használtuk. Feladóink próbáltak minden ütőt játékba hozni, amely sokszor eredménnyel is zárult. Kisebb hullámvölgyek azonban adódtak, a nyitásfogadásból adódó hibák az ellenfél malmára hajtották a vizet, egy-egy ilyen sorozatnál több ponttal is felénk kerültek. A negyedik szett végére többeken látszott a fáradság, ami - mint általában - arra utal, hogy lányok mindent megtettek a jó és izgalmas mérkőzésért.

Budai XI. A. ELTE-BEAC 3:1 (25:18, 25:21, 22:25, 25:13)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech