DSC 4105 2

Nem bírta el kulcsjátékosai hiányát az ELTE-BEAC – Kétszámjegyű különbséggel nyert a címvédő Budapesten

Beigazolódott a papírforma: Tucatnyi gólt kaptak egyetemistáink a legutóbbi két NB1-es kiírás bajnokától.
2022. 11. 07.
DSC 4105 2

A tabella első hat csapatából már öttel találkozott egyetemi csapatunk, amely a Férfi Futsal NB1 kilencedik fordulójában a legutóbbi két kiírást nyerő, a Bajnokok Ligájából október végén kipottyanó Haladás csapatát fogadta a Sport 11-ben. Béni Zoltán kulcsemberei közül többek közt csapatkapitányára, Szini Lászlóra és Gémesi Áronra sem számíthatott, és tekintve, hogy a szombathelyiek a legutóbbi négy bajnokijukat egyaránt győzelemmel abszolválták – köztük 9-2-re legyőzték az Aramist – egyáltalán nem számíthattak könnyű találkozóra.

Az első lövést a szombathelyiek brazil légiósa, Henrique Diniz eresztette el, de lövése centikkel a kapu fölé vágódott. Néhány mozzanattal később Rutai Balázs veszélyeztetett. A játék képe egyértelműen kirajzolódott, a vendégek a labdát birtokolták, a BEAC pedig keményen védekezett és próbált a kontrajátékra építeni.

Valamivel több, mint öt perc elteltével egy kavarodást követően Henrique cselezett a hatoson belül, Hoffer pedig véleményesen ugyan, de elütötte a brazil lábát, amiért a játékvezető büntetőt ítélt – a Haladás házi gólkirálya, Dróth Zoltán megszerezve szezonbeli 9. találatát, magabiztosan értékesítette azt (0-1).

DSC 3879 2

Dróth Zoltán büntetőből szerzett vezetést a címvédőnek, végül mesterhármasig jutott (Fotó: Simó Szabolcs).

Egy rögzített szituációt követően Arnon Cassemiro duplázta meg a vendégelőnyt (0-2), ami azonban hamar ismét megfeleződött, egy remek kontrát követően Vass Szilárd vette be a vasiak kapuját (1-2).

Tíz perc elteltével Drót adott szépségdíjas labdát a bal oldalán érkező Nagy Kevinnek, aki higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot (1-3).

Hat perccel első játékrész vége előtt tetszetős akciót vezetettek egyetemistáink, de egy labdavesztést követően a Juan Ramón Calvo Rodríguez csapata is megmutatta, hogy jól tud kontrázni, az ellentámadás végén a vendégek másik brazil légiósa, Henrique Diniz is feliratkozott az eredményjelzőre (1-4).


DSC 3864 2

Arnon Cassemiro egy gólig jutott (Fotó: Simó Szabolcs).

Három és fél perccel az első félidő vége előtt a eldöntötte a lényegi kérdéseket az előző két NB1-es kiírás nyertese, Sipos Gergő emelte át a kilépő Hoffert (1-5). A BL-ből kipottyanó vasiak ezután sem vettek vissza a tempóból, Hajmási Milán is meglőtte a magáét (1-6).

Csapatunk veszélyesen indította ugyan a második játékrészt, Kiss Gábor lövésénél Homlok volt észnél Rutai Balázs azonban a második játékrész ötödik percében újabb gólt szerzett (1-7).

A Haladás szinte egy percre sem vett vissza a tempóból, tizenegy perccel a vége előtt Dróth duplázott, majd triplázott (1-9), Fülöp öngólt vétett, majd Szalmás és Vatamaniuc-Bartha Dávid is eredményes tudott lenni (1-12).

A kétszámjegyű különbség ellenére, teljesen egyértelmű, hogy nem a BL-szereplővel kell versenyeznie egyetemistáinknak, és a sebek nyalogatására sincs idő, pénteken 19 órakor ugyanis a szintén kiesés ellen küzdő Nyírbátor otthonába utazik csapatunk.

NB I, 9. forduló

ELTE-BEAC-Haladás VSE 1-12

Kezdőcsapat: Oswald Dániel (k), Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Kiss Gábor, Tarjáni Péter.

Cserék: Hoffer Csaba (k), Tóth Dávid, Szamosi Péter, Kubitsch Kevin, Appl Kristóf, Horváth Domonkos, Szekér Zoltán, Lugosi Márk, Vass Szilárd.

Gólszerzők: Dróth (3), Cassemiro, Nagy, Henrique, Rutai, Sipos, Hajmási, Szalmás, Vatamaniuc-Bartha, Fülöp (öngól), illetve Vass.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech