309470230 490393223085671 6599754425804674868 n

Negyedóráig bírta Veszprémben az ELTE-BEAC, majd kicsekkolt a Magyar Kupából

2023. 02. 17.
309470230 490393223085671 6599754425804674868 n

Az első félidő végén megtörte a jeget, majd szépen lassan felőrölte az ELTE-BEAC-ot a bajnoki címre is esélyes veszprémi együttes.

Decemberben még a bajnokságban vendégszerepelt Veszprémben az ELTE-BEAC csapata, bő egy hónappal később pedig a Magyar Kupa miatt kellett a Bakonyaljára utazniuk a srácoknak. Fehér Zsolt tanítványai nem zárták jó szájízzel az alapszakaszt, merthogy bár ott vannak a felsőházban, az alapszakasz utolsó két bajnokiját elrontották: az MFA ellen csak döntetlenre végeztek, míg Berettyóújfalun 5-3-as vereséget szenvedtek. Ellenben nem kis pozitívum, hogy a csapatba a hajdú-bihariak ellen visszatért a sokszoros válogatott kiválóság, Tatai József, noha így is volt hiányzója a 44 éves trénernek. A mieink ezzel szemben egy 5-5-ös, Újpest elleni döntetlennel hangoltak a találkozóra, ráadásul a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy a tavalyi házi gólkirályt, Dunai Andrást sikerült visszaigazolnia – az utazó keretben azonban most még nem lehetett ott. De Béni nemcsak rá, hanem a meghatározó játékosai közül Kiss Gáborra és Fülöp Viktorra sem számíthatott.

Az első félidőben talán Gerencsér Antal és Tatai járt legközelebb a gólhoz veszprémi részről, de Oswald ismét remekül állta a sarat a gólvonal előtt, miközben néhány veszélyesebb, főként ellentámadást a mieink is vezettek. A BEAC-reteszt végül negyed óra után sikerült feltörnie a hazaiaknak, Kiss Milán talált a hálóba. Az utolsó két és fél percre kockáztatott Béni Zoltán és öt a négy elleni játékra váltott, ennek komolyabb eredménye nem lett, Tatai viszont – a már Oswalddal kiegészült teljes védelmet átjátszva, 43 másodperccel a játékrész vége előtt megduplázta a hazai előnyt, hogy aztán még a sípszó előtt, Alekszandar Gavrilovics ‘a harmadik veszprémi találatot is az eredményjelzőre tegye’. A fordulást követően Tatainak fél perc sem kellett, hogy megduplázza góljai számát, majd szépen lassan, de felőrölt minket a bakonyi egylet, Gelencsér és Boromisza is bevette Oswald kapuját. A becsületgól Tóth Dávid révén, öt másodperccel a hármas sípszó vége előtt – a két bajnokihoz hasonlóan – ezúttal is összejött. Csapatunk búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Magyar Kupa, 3. forduló

Veszprém Futsal-ELTE-BEAC 6-1

Kezdőcsapat: Oswald (k), Vadászi, Szini, Dauner, Szekér.

Cserék: Juhász (k), Daradics (k), Spáth, Tóth, Károly, Gémesi, Diemer, Boros.

Gólszerzők: Tatai (2), Kiss, Gavrilovics, Gelencsér, Boromisza, illetve Tóth.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech