Csoportkép 1

Négy évtized után találkoztak ismét a Viktória játékosai

2022. 06. 27.
Csoportkép 1

A 70-es évek meghatározó egyetemi kispályás labdarúgó csapata, a Viktória játékosai négy évtized után, 2022 májusában ismét találkoztak és felelevenítették a csapat dicsőséges pillanatait.

1973-1979 között az ELTE és a magyar egyetemi sport meghatározó kispályás labdarúgó csapata volt a Viktória, melyet a jogi kar néhány budaörsi úti kollégistája alakított. Az évek során 20-an játszottak a csapatban, amely több mint 150 meccsén csupán kilencszer vesztett és egyszer fordult elő, hogy nem lőtt gólt. Játszottak országos egyetemi, főiskolai döntőt és nyertek ötször ELTE, többször jogi kari bajnokságot és Szegedi Jogász napi valamint Budaörsi kupát.

2022. május 19-én a jeles együttes 10 tagja 4 évtized után újra találkozott Budapest belvárosában és felelevenítették a régi mérkőzéseket és megemlékeztek a csapatuk öt azon tagjáról akik már nem lehetnek és ünnepelhetnek velük: Schneider, Gócs, Tóth, Petró, és Kovács Botond.

1978

A csapat 1978-ban

Legtöbbször Adamkó István, Iglódi Endre, Utassy László szerepelt a csapatban, utóbbi volt a gólkirályuk. A csapat fele a „70-es évek BEAC-ának" meghatározó tagja volt. Név szerint Adamkó István, Auer János, Gócs Bertalan, Hermány Csaba, Iglódi Endre, Kovács Botond, Petró László, Schneider György, Sepsey Tamás, Tóth Péter.

Az élet különböző területre szórta őket. Akad olimpiai bajnok, NB I-es játékos, államtitkár, egyetemi professzor, bankigazgató, diakónus, kiemelkedő egyesület elnöke és neves ügyvéd is közöttük.

1977

A BEAC I. számú labdarúgó csapata 1977-ben

A május 19-i találkozón megjelent "Egy kispályás labdarúgócsapat nagy története" címmel róluk szóló kiadvány, amelyben egykori írásokból idéznek és öten pedig egy-egy írással emlékeznek meg a négy évtizeddel ezelőtti csapat és a BEAC néhai legjobbjáról, a labdazsonglőrnek számító középpályás Schneider Györgyről.

A Déry díjas író Sajó László mondta „igazi nagy legendák vagytok”, amihez középpályásunk annyit tett a búcsúzáskor ”ne várjunk újabb 40 évet a következő találkozóval!”

Csoportkép 1

A Viktória 2022. május 19-én. A kép bal szélén: Auer János, balról a 3. Hermány Csaba, balról a 4. Juhász István olimpiai bajnok, balról a 6. Iglódi Endre. Auer, Hermány, Iglódi a '70-es években 500 meccset játszottak a BEAC-ban

ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech