DSC 3411 2

Nagyot fordult a világ Újbudán: A Nyírbátort is legyőzte, elkerült a kiesőzónából az ELTE-BEAC

2023. 03. 17.
DSC 3411 2

A Magyar Futsal Akadémia után a szabolcsiakat is két vállra fektették Béni Zoltán fiai, ezzel továbbra is veretlenek a playoffban egyetemistáink.

A gyengébb alapszakasz-teljesítményt követően, a rájátszásban egész más arcát mutatja az ELTE-BEAC, amely a Nyíregyháza elleni döntetlennel megalapozta az MFA elleni hétfői sikert és abban a reményben fogadta csütörtök este a szabolcsiak ellen szintén győzni tudó Nyírbátort, hogy újabb három ponttal gazdagodik.

Baksa Csaba eltiltás miatt nem számíthatott egyik kulcsemberére, a 37-szeres magyar válogatott Siska Gergőre, ugyanakkor a góllövőlista második helyezettje, Szentes Bíró Tamás és az előző bajnokin győztes gólt jegyző Szabó Steven is ott volt az Újbudára utazó keretben, míg Béni Zoltán a sérülés miatt kimaradó Boros Roland helyett Spáth Mártont nevezte a keretbe, Kiss Gábort pedig betegsége miatt továbbra is nélkülöznie kellett.

Nem is kezdte rosszul a találkozót a BEAC, amely az első öt percben kapujához szegezte a vendégeket, ám az utánpótlás-válogatott Bartha Balázs találatával a ‘Bátor szerzett vezetést. A nyolcadik percben Gémesi végezhetett el jó helyről szabadrúgást, élesen belőtt labdáját követően pedig Kovács Gergely volt jókor, jó helyen, közvetlen közelről a kapuba kotorta a labdát. Ez lélektanilag jót tett a BEAC-nak, noha a játékrész második felében talán kevésbé tudta dominálni a mérkőzést, mint előtte. Ennek ellenére még a szünet előtt megszerezte a vezetést, amikor Fülöp káprázatos labdáját Dunai András váltotta gólra.

DSC 3095 2

Tarjáni Péter tette fel az i-re a pontot, harmadszor volt eredményes ebben a szezonban (Fotó Simó Szabolcs).

A fordulást követően bár helyzetek szép számmal adódtak mindkét együttes előtt, gólokra nem sikerült konvertálni ezeket, ebben a védelem és Oswald újabb remek teljesítménye is nagy szerepet játszott a mieinknél – volt, hogy ziccert fogott, volt, hogy kapufára tolt egy közeli próbálkozást és volt hogy a felső sarokba igyekvő labdát szedte ki elképesztő mozdulattal Szabó lövésénél, de Dobi is nagyszerűen védett a másik kapu előtt. Bő tíz perccel a vége előtt aztán, szögletből Gémesi rajzolta oda a labdát Fülöp lábára, aki nem ‘teketóriázott’, kapásból tüzelt – a labda pedig Dobi lábai között elsuhanva a hálóban kötött ki. Néhány másodpercre rá Fülöp akár duplázhatott is volna, de ekkor még lövése a keresztlécen csattant, szűk öt perccel később viszont már nem: saját térfelén előbb megszerezte a játékszert, majd egy csodás csellel Szucsányit otthagyva Dunaihoz passzolt, ő pedig ahelyett, hogy gólhelyzetben kapura tette volna a labdát, inkább Fülöp elé tálalt, játékostársa pedig az üres kapuba gurított – a szezon egyik, ha nem a legszebb és egyben legfontosabb találatát szerezve ezzel. Öt a négy elleni játékra váltott a szabolcsi egylet, de ebből is a BEAC jött ki jól, két perccel a hármas sípszó előtt Tarjáni lopott labdát a saját térfelén, majd – kialakítva a végeredményt – gondolkodás nélkül a kapuba emelt. A BEAC 5-1-es győzelmével továbbra is veretlen a rájátszásban és először ebben az idényben, biztosan nem a kiesőzónából várhatja a következő, Újpest elleni (március 27.) idegenbeli találkozót.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 3. forduló

ELTE-BEAC-Nyírbátor 5-1

Kezdőcsapat: Oswald (k), Vadászi, Szini, Tarjáni, Szekér.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Gémesi, Kovács, Spáth, Dunai, Fülöp, Károly, Dauner.

Gólszerzők: Fülöp (2), Dunai, Kovács, Tarjáni, illetve Bartha.

Hajrá ELTE, Hajrá BEAC!

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech