DSC 9763

„Nagyon szeretnék egyéni csúcsot dönteni”- interjú az Egyetemi Világjátékokra utazó Heffner Hédivel

2023. 07. 26.
DSC 9763

Heffner Hédi, a BEAC atlétája, a Semmelweis Egyetem hallgatója is képviseli Magyarországot a július 28-án kezdődő Egyetemi Világjátékokon a kínai Csengtuban! Ennek kapcsán beszélgettünk klubunk kiválóságával.

Kezdjük egy friss versenybeszámolóval. Július 13-16. között a finnországi U23-as Eb-n állhattál rajthoz 800-, és 1500 méteren. Hogy sikerült a megmérettetés?

A tavalyi eredményeim alapján nagyon reméltem, hogy döntőzni tudok valamelyik versenyszámban, de sajnos a felkészülésem egyáltalán nem volt zökkenőmentes, így annak is nagyon örültem, hogy rajthoz tudtam állni és mindezek ellenére úgy érzem helyt álltam. Nagyon bízom benne, hogy az Egyetemi Világjátékok jobban sikerül majd.

Július 28-án repülsz is Kínába, ahol az Egyetemi Világjátékokon (korábbi Universiade-n) képviseled Magyarországot, a BEAC-ot és a Semmelweis Egyetemet. Mit vársz ettől a versenytől?

Először is nagyon kíváncsi vagyok a mezőnyre, sajnos még nem láttam a rajtlistát, de nagyon szeretnék egyéni csúcsot dönteni és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég!

DSC 9819

Milyen az egyetemi válogatott csapat? Sikerült már megismerkedni az eskütételen?

Az atléták közül szinte mindenkit jól ismerek, ugyanakkor a többi sportág versenyzőit sajnos nem. Bízom benne, hogy a kint tartózkodásunk alatt minél jobban meg tudjuk majd ismerni egymást.

Mikor állsz rajthoz? Online is követhető lesz az esemény?

Az én versenyszámomat augusztus 4-én (pénteken) tartják. Az eseményt online lehet majd élőben követni, azonban itthon még nagyon korán lesz amikor én versenyezni fogok, úgyhogy hajnalban kell kelni, ha élőben szeretnétek nézni!

Utoljára 2015-ben szerepeltek BEAC-atléták a dél-koreai Universiade-n. Akkor Csere Gáspár 10. lett félmaratoni távon, míg Dani Áron 3000 m gáton 12. helyen ért célba. Kaptál jótanácsokat a srácoktól?

Mindketten sok sikert kívántak, Áron pedig csak annyit tanácsolt, hogy élvezzem ki az utazás minden pillanatát, mert egy egyedülálló, nagyon izgalmas lehetőség.

DSC 9721

Mi lesz az Egyetemi Világjátékok után?

Két fontos verseny vár még rám: a Szuperliga döntő, valamint a Csapatbajnokság döntő! Ezeket szeptemberben rendezik, így szerencsére lesz időm kipihenni magam.

Milyen az egyetemisták aránya a BEAC csapatában? Milyen egyetemekről sportolnak nálunk?

A BEAC Atlétika szakosztályban sportolók nagy része egyetemista, de természetesen a középiskolás, illetve már dolgozó korosztály is megtalálható nálunk. Az egyetemisták nagy többsége az ELTE-ről, TF-ről, valamint a BME-ről érkezik a csapatba.

Mi kellene ahhoz, hogy az élsportoló egyetemista atléták a BEAC-ot válasszák klubjuknak?

Minden évben gyarapodik a csapat jó sportolókkal, hiszen többen érkeznek továbbtanulás miatt a fővárosba, de egy saját-, jól felszerelt atlétikapálya biztosan sokat lendítene a szakosztály létszámán. De sok élsportolónak nem is opció a váltás, hiszen legtöbben a nevelőedzőjükkel maradnak és egyedül végzik az edzéseket.

Tervezel kilátogatni a hazai rendezésű Atlétikai Világbajnokságra?

Természetesen! Már meg is vannak a jegyeim, mivel van néhány versenyszám, amik nagyon érdekelnek.

DSC 9888
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech