Valo 1

Nagy ELTE-s sikerek a Tájfutó MEFOB-on

2024. 04. 24.
Valo 1

Idén április 20-21-én rendezte a Tatai Honvéd Tájfutó Egyesület az egyetemi országos megmérettetést. Nem a legjobb előjelekkel készült a csapatunk a versenyre, mert több esélyes tájfutónk sem tudott részt venni a MEFOB-on.

Az első, erdei futamra Dunaalmáson került sor. A bozótos, nehéz terep sok futónak okozott gondot, a verseny legnagyobb esélyese, Mag Viktória válogatott tájfutónk (PPK) a pálya nagy részében vezetett, ám az egyik pontra nagyot hibázott, így végül a kilencedik helyen zárt. Viszont Kiss Kamilla junior válogatott futónk (TTK) hibátlanul teljesítette a pályát és megnyerte a futamot az erős női mezőnyben, ráadásul tekintélyes, közel 3 perc előnnyel.

Kk mefobkupa

A második napi 2x2-es formában megrendezett váltó már városias környezetben, Tatán zajlott le. Itt a fő nehézséget a pontok gyors és jó kiosztása jelentette: nagyon kellett figyelni, nehogy kimaradjon akár egy is. Ezt a feladatot a női váltók között a Kiss Kamilla- Mag Viktória összetételű ELTE-s csapat oldotta meg a leggyorsabban és közel 2 perces előnnyel érkeztek győztesként a célba. Mivel a Szalontai Sára (TTK) -Kasoly Benedek (TTK) összeállítású váltónk a férfiak között az értékes 5. helyen futott be, az ELTE 5 fős csapata az összetett, intézményi pontverseny 2. helyét is megszerezte az EKKE mögött.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Mivel mindkét bajnokunk még csak most első éves BSc-s, ezért bizakodhatunk a következő években is a sikeres szereplésben.

Valo 1
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech