Mefob polo

Mit nekik halálcsoport?! Pólósaink versenyben a továbbjutó helyekért a MEFOB-on!

2015. 02. 16.
Mefob polo

Ugyan Fazekas Tibor 12 pontos heroikus teljesítménye is kevésnek bizonyult a tavalyi MEFOB-bajnok BGF ellenében, ám vízipólósaink két győzelmükkel továbbra is szorosan tapadnak a vezető duóra. Érmesek sorsáról dönthet a Corvinus elleni csoportmeccs!

Vízilabda:

Fazekas Tibor-show tartja életben pólósaink továbbjutási reményeit a kétfelvonásos MEFOB-on! Hétvégén harmadik alkalommal rugaszkodtak neki a vízilabdások, hogy elhódítsák a felsőoktatási intézmények körében legnagyobb ranggal bíró trófeát. Előzetes híradásainkból már kiderült, hogy fiaink a tavalyi első négy helyezettet felvonultató B jelű hatos fogatba kerültek. Szabó Attiláék számára az előző évi elődöntő újrajátszásával kezdődött az első hétvége: már a megerősödött pécsiek ellen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fazekas Tibor, aki egymaga 8 pontig jutott a találkozón. Igen, nem gólig, hanem pontig, mivel a Faragó-féle reform szabályrendszerben a 7 méteren kívüli gól kettőt ér. Ezen szabályoknak köszönhetően a mérkőzés vége izgalmasra sikeredett, ugyanis kevéssel a lefújás még előtt csak egyetlen góllal vezettek a mieink - végül kettő lett közte.

Miután a csoportok első két helyezettjei keresztbe játszanak a döntőbe jutásért, ezért nagy jelentőséggel bírt, hogy a hatos papíron két legerősebb játékosállománnyal rendelkező gárdájának számító Corvinus és BGF meccse előbbi sikerét hozta. Ennek tudatában a gazdaságisok legyőzése tűnt könnyebb feladatnak és fiaink fegyelmezett játékukkal a 4. negyed közepéig ezt maradéktalanul teljesítették is. Sajnos a végére elfogyott a szufla, a háló helyett csak a kapufát sikerült megrezegtetni - többször is. A BGF egyenletesebb produkcióval ért révbe: "hiábavalóvá" vált Fazekas Tibor klasszis, 12 pontos teljesítménye, az ellenfél megfordította a meccset és 14:13-ra győzött.

Az első kör zárásaként a csoport utolsó helyén álló Károlit fogadtuk: "az eredmény nem vitás, gólkülönbség-javítás" címszóval legényeink már az első negyedben 4:0-ra elléptek, és meg sem álltak, amíg 19-et nem mutatott az eredményjelző az ELTE felirata alatt. Mindez azt jelenti, együttesünk a csoport 3. helyéről, a két nagy rivális mögül várja a folytatást. Ráadásul április közepén rögvest a Corvinus elleni továbbjutásról - sőt, kimondva-kimondatlanul: MEFOB-érmekről - döntő találkozóval!

(férfiak - MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE – Pécsi Tudományegyetem 14-12

(férfiak - MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE – Budapesti Gazdasági Főiskola 13-14 (3-3, 5-3, 3-4, 2-4)

(férfiak - MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE – Károli Gáspár Református Egyetem 19-5 (4-0, 5-1, 6-1, 4-3)

Muay thai:

muay thai

Profi box és thai box gálán szálltak ringbe szakosztályunk versenyzői! A kistarcsai Csigaház Kultúrházban rendezett ütős esten Kolozsváry Melinda és Czakó Péter képviselte az ELTE-BEAC színeit - kettőjük között hölgy indulónk lépett "rutinosabban" szorítóba 2 fellépéssel a háta mögött. Melinda élete első bokszmérkőzését a tízszeres kick-box világbajnok Kiss Szabina ellen vívta a 60 kg-os súlycsoportban.

Lányunknak az első két menetben még gondot jelentett, hogy nem használhat lábtechnikákat, ami az erőssége, így görcsösen dolgozott, nem érezte az ütőtávot, nehezen tudta hárítani ellenfele dinamikus támadásait aki. A harmadik menetre bemelegedett, engedelmeskedett az edzői utasításoknak, így szép, tiszta találatokkal, horogütésekkel, a védekezést megkerülve, hátrálásra késztette Szabinát, többször a sarokba szorította. Habár a küzdelem csak bemutató jellegű volt, a lányok nem kímélték egymást. Izgalmas meccset látott a nézősereg, a terem zengett a közönség buzdításától, ahogy egyre vadabban biztatták az amazonokat. Melindának ez kiváló felkészülést jelent a jövő héten megrendezésre kerülő Harcosok Klubja Versenysorozatra, amelyet február 21-én az aTerem Sportközpontban - a 13. kerületi, Jász utca 108. szám alatt - rendeznek meg.

A folytatásban a népes publikum Czakó Péter debütálásának pillanatait élvezte, aki a thai boksz szabályrendszerében 87 kg-os kategóriában lépett porondra. Ellenfele a rutinos rókának számító Ficzere Attila volt, aki ellen sok ízben már a mérlegelés után visszalépett az aktuális riválisa - a mi fiúnk azonban nem ijedt meg. Peti helytállt, nem ijedt meg az erős támadásoktól, sőt ügyesen kontrázva, többször sikerült megakasztania Ficzere rohamait. Sajnos combsérüléséből még nem épült fel teljesen, így az első menet végén, két beható combrúgást követően megadta magát a lába. Nem tudott a védekezésre koncentrálni, feladni kényszerült a küzdelmet, így technikai K.O.-val elvesztette a mérkőzést.

Atlétika:

váltóEgyéni csúccsal melegített az felnőtt OB-re Perjés Fanni és Kenesei Zsanett! Felkészülési versenyen vettek részt lányaink az elmúlt hétvégén: 800 méteres síkfutásban Perjés Fanni fantasztikus időeredményt repesztett, amely összességében az ezüstérmet eredményezett számára - ebben a számban Heffner Hédi kilencedikként "csapott célba". Az 1500 méteres síkfutás már-már BEAC-os háziversenyt hozott: Kenesei Zsanett elsőségéhez kétség sem férhetett - teljesítménye és formaidőzítése több mint biztató a jövő heti országos bajnokság előtt. Másik két atlétánk, Pernesz Zsófia és Balog Evelin végig harcban állt a dobogó másik két fokáért - ami előbbinek sikerült egy bronzérem formájában, utóbbinak nem.

Kosárlabda:

kosarFordulatos meccsel és győzelemmel avatta új "otthonát", a Tüskecsarnok edzőtermét férfi kosárcsapatunk! Együttesünk a feldobás pillanatától koncentráltan vetette bele magát a játékba és 6-0-s villámrajttal udvariatlan házigazdának bizonyult, ám a debreceni medikusoktól erre 10 zsinórban dobott pont formájában érkezett a válasz. A folytatásban újabb 6-0-s ELTE roham következett - ezúttal Szabari vezetésével, majd ezt követően felváltva vezettek a csapatok. A negyed végén, 20-20 után egy Földi-triplával, valamint egy Vajda-duplával 5 ponttal elléptek a mieink...

... sőt, lendületben is maradtak. A második negyedet elsősorban cserejátékosaink, Gyurcsányi és Molnár villanásaival - no meg a vendégek pontatlanná váló játékával - egy 15-3-as rohanással indították. Ez meghatározónak bizonyult a mérkőzés végkimenetele szemszögéből, a mindössze 6 játékossal, tartalékosan érkező debreceniek ellenállását megtörte ez a roham. A folytatásban már egyértelműen a hosszabb kispaddal rendelkező hazai együttes akarata érvényesült, amely végül kerek 50 pontos diadallal belakta új pályáját. Földi Márton a végére nagyon "belőtte magát": 6 triplakísérletéből 5 sikeres volt.

(férfiak - MEFOB) ELTE-BEAC – Debreceni Medikus SE 101-51 (25-20, 26-10, 21-12, 29-9)

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda Szolnoki MÁV SE 91-40 (24-8, 15-13, 24-5, 28-14)

Futsal:

(férfiak - NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Törökbálinti FSE 10-4

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – Kelen SC 6-4

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – AirEnergy FC 2-2

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – KSK Limes SE 4-10

Nagypályás labdarúgás:

(férfiak - Téli Nagypályás Labdarúgó Torna, rájátszás) ELTE-BEAC – MAFC 2-1

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC Budai XI "C" 3:1 (25-23, 28-30, 25-19, 25-18)

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech