Korkep mix cik Robi

Minden szinten szinte minden - tavaszi nagyüzem a sportéletünkben

2017. 02. 24.
Korkep mix cik Robi

Világkupa arany- és ezüstérem; meggyőző sikereket arattak és tanulságos vereségek szenvedtek csapataink az országos, egyetemi és regionális pontvadászatokban. Kosarasaink és futsalosaink bizonyultak az elmúlt időszak legaktívabb szakosztályainak.

Hírkavalkádunk élére kívánkozik a nemzetközi színtéren sikeres ELTE-s hallgatók teljesítménye: a gyorskorcsolyázó Burján Csaba Drezdában, míg a kardvívó Márton Anna Athénban állt fel a dobogóra a szakági Világkupa versenyen! Számot adunk a honi (országos, egyetemi és regionális) bajnokságokban szereplő együttesünk aktuális találkozóiról.

Asztalitenisz

Ismét a győztes ösvényen: a magas labda helyett újra a leckét adták fel pingpongosaink! Három vereség után Halasi Dávid, Hertelendy Amadó, Kovács Tamás, Mészáros Bálint összetételű együttesünk azzal a nem titkolt szándékkal látogatott a Budapest Bajnokság I/A sereghajtójának otthonába, hogy visszanyerje előző évi formáját. A két fél őszi összecsapása egyoldalú ELTE-BEAC győzelemmel ért véget, ami jó előjellel kecsegtetett fiaink számára. Megtört a jég: sportszerű labdamenetek során a hibátlanul teljesítő Hertelendy Amadó és a közösbe három sikert tevő Halasi Dávid teljesítménye meghatározta a bajnoki végkimenetelét. Sikerükkel fiaink visszakapaszkodtak a középmezőnybe.

pingpong

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A) Budai XI SE III.-Őrmező – ELTE-BEAC I. 6-10

Cheerleading

Feldobták az orientációs napot cheerleadereink! Három rövidebb produkcióval lépett fel társulatunk a február közepi nemzetközi sportnapon, ahol a külföldi hallgatók betekintést nyerhettek az ELTE színes sportéletébe. Táncosaink a márciusi MEFOB-ra hangolás jegyében két kortárs jazz és egy akrobatikus cheerleading produkcióval örvendeztették meg a lelkesen tapsoló közönséget. Minden eddiginél több sportoló nevezett az év fénypontjának számító versenyre, amelynek kategóriáit egy új műfaj, a High Kick Team is színesíti. A versenyprogram további kategóriái a rutinos szurkolók számára már ismerősek lehetnek.

A táncos vonalon tovább haladva idén is lesz freestyle pom dance team és double is, amik a színes pomponok, forgások és ugrások kavalkádja miatt talán a verseny egyik leglátványosabb kategóriái közé tartoznak.

A táncos kategóriák mellett idén sem maradhat el a cheerleading akrobatikus változata, amelyen belül group stunt és partner stunt kategóriákban mérhetik össze tudásukat a sportolók. Előbbiben a versenyzők kis csoportokban (4-5 fő) mutatnak be gyakran félelmetes és nem kis ügyességet igénylő emeléseket és dobásokat, utóbbiban pedig egy fiú egy lány felállásban láthatjuk ugyanezt. Bár a MEFOB alapvetően egyetemi bajnokság, a korábbi évekhez hasonlóan az Open kategóriák valamelyikében idén is lesz lehetőségük a versenyzésre, a nem egyetemista versenyzőknek is.

A versenyt a hagyományokhoz hűen idén is a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának március 4-i döntő mérkőzése előtt rendezik meg, így biztosítva egész napra változatos és izgalmas látnivalót a szurkolóknak. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a BEAC csarnoka ad otthont a kétnapos eseménynek.

Futsal

A vizsgák végeztével ismét parkettre léptek egyetemi válogatottjaink a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban. A harmadik játéknapon az ELTE-BEAC PPK csapata két középmezőnyhöz tartozó csapat ellen mérkőzött meg, melyről a csapat kapusa, Sajben Marcell számol be:

"Küzdelmes mérkőzésre számítottunk, az is lett... A Corvinus jelenlegi 8. helye irreális: bár Pinczi Misiék együttese többre hivatott, azonban idén minden rangadóból rosszul jöttek ki. A mérkőzést Rácz góljával indítottuk, ám Pulen mesterhármast szerezve fordította meg a találkozót, amire a hajráig csak egy Jung góllal tudtunk válaszolni. Az erejével teljesen elkészülő Corvinust felőröltük az utolsó 10 percben, és Tagyi - Pápai és Rácz góljával legyőztük a piros mezeseket.

A bölcsészek ellen igazi presztízsmeccset játszhattunk, alig 30 perccel a Corvinus elleni derby után. A fordulók óta biztató teljesítményt nyújtó BTK alaposan megnehezítette megfáradt csapatunk dolgát, és mindössze egy hajrában szerzett gól döntött a mi javunkra. A hősiesen védekező és kontrákra berendezkedő hazaiaknak rögtön két gólt sikerült rúgnunk ami kicsit megfogta őket. Dózsa egy kontrából betalált, és ismét szorossá tette a mérkőzést a félidő közepén. Az eredmény a 40. percig változatlan maradt, pedig volt helyzet itt is, ott is, ám kapusok parádés teljesítményt nyújtottak mindkét oldalon. A hajrában megint Dózsa talált be: labdaszerzés után szépségdíjas mozdulattal emelt Máthé hálójába. A mérkőzést Szini gólja döntötte el, egy szép támadás végén egy közeli góllal, amivel az élen tartotta a PPK-t a harmadik forduló után is."

Távirati stílusban emlékezzünk meg a többi ELTE-s csapat mérkőzéséről is:

A TTK-s titánok kiváló 40 percet produkáltak a Final Four esélyes Pázmány ellen, és addig tartották a hízelgő 4-3-as eredményt, azonban a mérkőzés utolsó 10 percét nem bírták erővel. A BTK igazi nagy skalpot gyűjtött be az NKE ellen, és Rónaszéki két, Molnár, Palkó és Barna góljával 5-3-as győzelmet aratott a tavalyi négyes döntőben szereplő közszolgálatisok ellen.

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) BME FC– ELTE-BEAC ÁJK 3-0

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) NKE SE – ELTE-BEAC ÁJK 3-0

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) Bodon FC Pázmány – ELTE-BEAC TTK 8-3

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) Corvinus Futsal – ELTE-BEAC PPK 3-5

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) ELTE-BEAC BTK – ELTE-BEAC PPK 2-3

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. játéknap) NKE SE – ELTE-BEAC 3-5

eltebeacffifutsal

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) REAC Sportiskola SE – ELTE-BEAC 11-3

(férfiak – NB II., Közép-nyugati csoport) ELTE-BEAC – Garvittax 7-4

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) Airnergy FC – ELTE-BEAC 2-5

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) BME FC – ELTE-BEAC 1-5

(férfiak U17 – NB II., Közép 3. csoport) Dunakeszi Kinizsi Futsal – ELTE-BEAC 5-4

(nők – NB II., Nyugati csoport) PAFC Mitre – ELTE-BEAC 1-1

(nők – NB II., Nyugati csoport) PTE-ÁOK Petőfi SE – ELTE-BEAC 3-0

Gyorskorcsolya

Két második hely, de csak egy ezüstérem - ilyen mérleggel zárta Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa drezdai állomását! Az ELTE matematika szakos hallgatója a férfiak 1500 méteres távján szombaton még nem jutott be a fináléba, vasárnap viszont igen. Ha már ott volt, nem is tétlenkedett: okos versenyzéssel a kétszeres világbajnok holland Sjinkie Knegt mögött másodikként ért célba. Versenyzőnknek ez volt pályafutása első egyéni vk-érme.

A nap záró számában az előzetesen esélyesnek számító magyar férfi váltó a jégen ezüstérmes pozícióban zárt az orosz négyes mögött, azonban egy szabálytalanság miatt kizárták, így a negyedik helyen végzett a viadal honlapja alapján.

burjan

Kézilabda

Megszakadt női együttesünk páratlan győzelmi sorozata! Ősszel hibátlanul teljesített - 6 meccs, 6 siker - Divéki Péter együttese, amely rangadóval, a Károli Gáspár Református Egyetem legjobbjai ellen indította az új évet. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, elvétve sikerült csak kétgólos előnyre szert tennie valamelyik csapatnak. A végjátékra is döntetlen állással fordultak rá a csapatok, ám Fortuna ezúttal riválisunkat fogadta kegyeibe. Korábban több hasonló kimenetelű találkozót nyert meg női együttesünk, amely a látottak és az edzői beszámolók alapján most sem érdemelt vereséget.

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskola Bajnokság) KRE – ELTE-BEAC 22-21

Vereséggel kezdte meg férfi együttesünk a felsőházi küzdelmeket! Divéki Péter fiai 7-0-1-es mérleggel zárták az őszt, így 2 bónuszpont birtokosaként a másik csoportelső ellen kezdte meg rájátszásbeli szereplésüket. Rengeteg hiba, sok technikai hiba és elkapkodott lövés jellemezte legényeink játékát, így a mindvégig pattogósan védekező Károli Gáspár Református Egyetem legjobbjai végig vezetve diadalmaskodott.

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskola Bajnokság, felsőház) KRE – ELTE-BEAC 19-16

Kosárlabda

Kevés szépséget hozott Balogh Juditék számára a Győr elleni bajnoki! A nemrégiben Hepp-kupa győzelmet ünneplő NB I.-es együttesünk a nemzetközi kupaszíntéren érdekelt kisalföldieket fogadta a Gabányi László Sportcsarnokban. 0-7-es állásnál eszmélt fel először csapatunk - ám csak ideiglenesen. Szenvedtünk a győriek agresszív védekezése ellen – viszont pozitívumként értékelhető, hogy harcoltunk a lecsorgó labdákért. Sajnos a pontok nem, csak a faultok gyűltek a nevünk mellett, így az első negyed közepén büntetőkkel meglépett a Győr (4-13). Jókor jött vezetőedzőnk időkérése és sikerült egy kicsit közelebb zárkóznunk. Azonban az összkép a folytatásban sem változott: reménytelen volt tiszta dobóhelyzetet kiharcolni a rutinosabb ellenfél palánkja előtt. Három triplát és egy duplát is elsüllyesztettek a vendégek, így pillanatok alatt 20 pont fölé kúszott a különbség. Támadásvezetéseink sorra haltak el, kikényszerített helyzetekből dobálták el lányaink a labdát. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a második negyed után a harmadikat is 7 dobott ponttal zártuk! A záró felvonást Pál Szandra sikeres középtávoli és hárompontos dobása vezette fel, majd hosszú percekig csak kimaradt helyzeteket és eladott labdákat látott a publikum. 4 perccel a vége előtt, egy letámadás végén a Győr mozdult el a holtpontról: Kovács duplát, Suppi és Simon A triplát jegyzett. Huszonöt pontos vendég sikerrel lett vége a kosárlabda kevés szépségét felvonultató mérkőzésnek.

sopron-hazai

(nők – NB I.) Aluinvent DVTK Miskolc – ELTE-BEAC Újbuda 74-56 (10-14, 17-8, 30-25, 17-9)

(nők – NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – CMB CARGO UNI Győr 33-58 (11-17, 7-17, 7-15, 8-9)

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) ELTE-BEAC Újbuda U23 – Kanizsai Vadmacskák SE 101-66 (39-21, 19-23, 22-10, 21-12)

(nők – Amatőr NB I., Nyugati csoport) Szombathelyi Egyetem – ELTE-BEAC Újbuda U23 31-78 (12-14, 4-27, 9-16, 6-21)

A kosárlabdát is meghonosítottuk a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája programsorozatán belül! Immáron ez a sportág is szerves részét képezi az egyetemi versengésnek: összesen 4-4 férfi és női csapat nevezése futott be az idei tornára. A férfiak mezőnyében a révkomáromi Selye János Egyetem, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem, valamint az erdélyi Sapientia marosvásárhelyi és csíkszeredai kara csapatai mérkőznek meg az ELTE egyetemi válogatottjával. A nők között a kolozsváriak mellett a Corvinus, a BME és az ELTE csapatai versenyeznek majd az első kosárlabda KEK-kupáért.

beac-ffi-kosar-nbii

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – Józsefvárosi KC 48-53 (18-16, 10-6, 7-16, 13-15)

(férfiak – NB II., Közép csoport) ELTE-BEAC – BKG DSE 56-72 (20-15, 7-16, 14-16, 15-25)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – TFSE 55-104 (16-23, 16-28, 8-30, 15-23)

(nők – Budapest Bajnokság 'A' csoport) ELTE-BEAC – BKG DSE 57-64 (13-19, 19-17, 7-17, 18-11)

(nők – MEFOB, Nyugati csoport) ELTE-BEAC – PTE-PEAC 45-81 (10-27, 12-21, 17-20, 6-13)

Labdarúgás

Nyolcadik helyen zárta Szabó András vezette férfi együttesünk a Téli Nagypályás Tornát! Labdarúgóink gólzáporos mérkőzéssel búcsúztak a Elit Ligától: alig egy félidőig tudták tartani az utánpótlás bajnokságban edződő Goldball '94 FC csikócsapatát, amely a fordulást követően gólkülönbség javító győzelmet aratott. Bár mindösszesen négy pontot gyűjtöttek legényeink a hét felkészülési találkozó során, ám egy kivétellel mindig magasabb szinten jegyzett csapatok ellen mérhették össze erejüket, tudásukat. Részsikerekre így is telt: csapatkapitányuk, Flaskay Miklós 7 találatával az utolsó játéknapig harcban állt a gólkirályi címért. Folytatás két hét múlva, tavaszi hadjáratra fel!

10

(férfiak – Téli Nagypályás Torna, 6. forduló) ELTE-BEAC – Csillaghegyi MTE 6-5 (3-5)

(férfiak – Téli Nagypályás Torna, 7. forduló) ELTE-BEAC – Goldball '94 FC U19 2-14 (1-4)

Polefitness

Tovább emelik a szintet: február 20-tól még nagyobb óraszámban zajlanak a polefitness, poledance, erősítés, nyújtás foglalkozások a BEAC-on! Sőt, a tavaszi szezonban kimondottan Erasmusos kurzus is kezdetét veszi. Célközönségük a február 10-ei orientációs napon nem csak a sportággal ismerkedhetett meg közelebbről, hanem a foglalkozásaikat irányító Bartók Rékával is, aki a kezdetek óta a BEAC Polefitness sportolója és versenyzője.

Jelen állás szerint tizenegy időpontra jelentkezhetnek az érdeklődők, amelyekre általában túljelentkezés van, de az ELTE-BEAC Polefitness Facebook oldalán folyamatosan nyomon követhetőek a jelentkezések. A félév fő célja, hogy ezúttal is minél többen tehessenek szintvizsgát a szezon leteltével, valamint a versenyeken elért teljesítményünk és eredménysorunk okán egyre több ember kapja fel a fejét.

Kedvcsinálóul: nyerjetek bepillantást az @eltebeacpole Instagram oldalon keresztül az edzések menetébe, a tanulók fejlődésébe és a rudasok mindennapjaiba.

IMG_20170202_233929_911

Röplabda

noi-ropi-ii

(nők – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) MAFC Wigner – ELTE-BEAC 3:0 (25-14, 25-9, 25-14)

(nők – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) ELTE-BEAC – Kispest ifi 3:0 (25-8, 25-7, 25-22)

ferfi-ropi-ii

(férfiak – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) ELTE-BEAC – MALÉV SC 3:0 (25-23, 25-20, 25-23)

(férfiak – Budapest Bajnokság II., alapszakasz) ELTE-BEAC – Közgáz 3:2 (23-25, 25-19, 25-20, 22-25, 15-3)

Vívás

Nincs oka vívódásra: ELTE-s hallgató nyerte a női kardozók athéni világkupaversenyét! A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna a 64-es táblán az első fordulóban a lengyel Martyna Komisarczyk elleni 15-4-es eredménnyel "melegített", majd sokkal szorosabb küzdelemben 15-14-re verte az amerikai Dagmara Wozniakot. A 21 éves magyar vívó a folytatásban sem lassított: előbb a lengyel Malgorzata Kozaczuk elleni diadalmaskodott, míg az elődöntőbe jutásért az olasz Rossella Gregoriót fektette két vállra. A mi lányunk az utolsó két asszójában Charlotte Lembachot 15-8-ra, Manon Brunet-t pedig - akitől a riói olimpia nyolcaddöntőjében kikapott - 15-11-re verte, s ezzel a meneteléssel felnőtt pályafutása első vk-aranyérmét szerezte meg.

"Azt hiszem, a négyes döntőben mutatott szereplésemmel abszolút elégedett lehetek, tényleg jól ment a vívás" - nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának. - "Igazából az addigiakkal sem volt különösebb gond. Egyetlen szorosabb asszóm volt, az amerikai Wozniak ellen, de ott is 14-10-re én vezettem, valahogy sikerült egyenlítenie, de nem gondoltam, hogy ebből baj lehetne. A döntőben egy kicsit feszültnek éreztem magam Brunet ellen, talán még az olimpia emléke is beugrott, de csak addig, amíg nem kezdődött el az asszó. Ott félre tudtam tenni mindent."

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech