Csoportkep01

Mentorok sportnapja az ELTE Vízisporttelepen

2018. 07. 31.
Csoportkep01

Július 7-én az ELTE ÁJK Mentorprogramja szervezett családi sportnapot az ELTE Vízisporttelepén a BEAC Sportpályázatának támogatásával, melyről Inzelt Éva, az ÁJK oktatója számolt be.

Július 7-én az ELTE ÁJK Mentorprogramja szervezett családi sportnapot az ELTE Vízisporttelepén a BEAC Sportpályázatának támogatásával, melyről Inzelt Éva, az ÁJK oktatója számolt be.

A sportnappal célunk a oktatómentorok és az ELTE ÁJK oktatói közösségének összekovácsolása, outdoor csapatépítés volt. A programon a rossz idő ellenére is mintegy 10 mentor vett részt, illetve 13 gyermek, akik között 11 hónapos kis sportember is akadt. Reggel 10 órakor gyülekeztünk a sporttelepen, majd a bográcsozás előkészítése mellett intenzív bemelegítéssel felkészültünk a sárkányhajózásra. Ez mind a felnőttek, mind a gyermekek számára nagy élmény volt, sajnos aznap pont a kihajózást követő percekben esett legintenzívebben az eső.

Az időjárás a bogrács elkészültét is hátráltatta, a kései ebédig focival, társasjátékkal és beszélgetéssel ütöttük el az időt. A jövőben is szívesen visszatérünk!

Az ELTE ÁJK oktatói mentorprogram célja az első éves hallgatók egyetemi integrációjának segítése. A mentorprogram keretében aktívan részt veszünk az Orientációs Napok szervezésében és lebonyolításában, ahol a gólyák először találkoznak a csoportjukkal és a szakmával; a tanév során olyan foglalkozásokat tartunk, mely segítségükre lehet a tanulmányaik során, így tanulásmódszertani, írásmódszertani, time-management képzéseket, illetve a féléves vizsgák közeledtével vizsgafelkészítőket szervezünk; folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a csoporttal, egyéni beszélgetéseket szervezünk, amelynek keretében igyekszünk az egyéni problémákat felmérni, azokra megoldást találni; mindemellett olyan programokat szervezünk, amelyek segítenek az elsőéveseknek abban, hogy reális képet kapjanak a jogászi, kriminológusi, politológusi szakmáról, a társadalomban betöltött szerepéről és felelősségéről.

Also available in English.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech